«Έφαγαν πόρτα» οι επαγγελματίες εστίασης, δεν κλείνει το λιμάνι

“Πόρτα” σε όλα σχεδόν τα αιτήματά τους για νομικούς κυρίως λόγους, έφαγαν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης από το Λιμενικό Ταμείο Χίου στη συνεδρίαση της Τρίτης 19 Μαΐου 2020.

Κυρίαρχο στη συνεδρίαση ήταν το κλείσιμο ή μη του λιμανιού, προκειμένου οι επαγγελματίες να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα.

Η πρόταση αυτή που χαρακτηρίστηκε  “πρόχειρη” από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Κυριάκο Ζωάνο, απορρίφθηκε με το επιχείρημα ότι στερούνταν τεκμηρίωσης και στοιχείων, καθώς και νομικού πλαισίου. Μάλιστα, παρότι είχε κληθεί και συμμετείχε στη συνεδρίαση η συγκοινωνιολόγος κα Νίκη Κρουσουλούδη, δεν εξετάστηκε αυτή η εναλλακτική αλλά μεταφέρθηκε σε επόμενη συνεδρίαση με περισσότερα δεδομένα και στοιχεία.

Συντασσόμενη με την άποψη του δημάρχου να μην κλείσει η παραλία, η λιμενική επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία, “μέχρι να υπάρχει μια ολοκληρωμένη πρόταση να παραμείνουν στο πλευρό των επιχειρήσεων περιμένοντας ένα συντονισμένο πλαίσιο”, όπως είπε ο κ. Ζωάννος, συμπληρώνοντας“για την προάσπιση των συμφερόντων των συμπολιτών μας λέμε όχι σε πειραματισμούς που θα προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα”.

Οι επαγγελματίες από την πλευρά τους αναφέρθηκαν στην πίεση του χρόνου αλλά και στην ανάγκη να δοθούν επιπλέον παροχές στους συναδέλφους τους για να μπορέσουν να ανταποκριθούν, όμως και αυτά επί της ουσίας δεν έτυχαν καλύτερης αντιμετώπισης.

Έτσι, στα υπόλοιπα αιτήματα του συλλόγου που αφορούσαν καθολική απαλλαγή από λιμενικά τέλη κ. λπ., τα οποία κατέθεσε ο πρόεδρος κ. Κώστας Βεζέρης η λιμενική επιτροπή αποφάσισε:

Την απαλλαγή μέχρι τον Μάιο της καταβολής του ποσού για το σύνολο των χερσαίων χώρων του λιμανιού και από εκεί και μετά την πληρωμή ενός ποσού 1,007 ανά τετραγωνικό μέτρο για τον επιπλέον χώρο μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Σε όσα καταστήματα δεν υπάρχει η δυνατότητα εξασφάλισης επιπλέον χερσαίου χώρου να γίνει μείωση 50% του ετήσιου μισθώματος και αναβολή της πληρωμής των ρυθμίσεων για τρεις μήνες.

Να σημειωθεί ότι από τα 43 καταστήματα που λειτουργούν επί της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, μόλις 11 έχουν καταθέσει πρόταση για αύξηση των τετραγωνικών μέτρων που χρησιμοποιούν εκτός καταστήματος, εναρμονισμένα με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση περί δυνατότητας αύξησης των τετραγωνικών μέτρων που μπορούν να εκμεταλλευτούν.

 

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια