Έφερε ξανά το προσφυγικό ο Καραβασίλης, αλλά έριξε πολύ νερό στο κρασί του

Μια χαρά το έστησε η επιτροπή των ανωνύμων και δια της θυγατρικής της δημοτικής παράταξης «Χίος Μπροστά» ξανάφερε το προσφυγικό στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης, 31 Οκτωβρίου 2019, όπως το είχαμε προβλέψει στο προηγούμενο ρεπορτάζ μας, υπό τον τίτλο «Μύλος με το προσφυγικό, χολωμένος ο Καραβασίλης».

Σε μια διαδικασία, η οποία ήταν εν πολλοίς ανεξήγητη και έφτανε μερικές φορές στα όρια της παρωδίας, ο επικεφαλής της παράταξης κ. Γιάννης Καραβασίλης έφερε ξανά στο συμβούλιο και έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία η εκ νέου συζήτηση του θέματος και ειδικότερα η επαναδιατύπωση του ψηφίσματος της συνεδρίασης της 2ας Οκτωβρίου 2019 (“βαφτίζοντάς” το απόφαση του Δ.Σ. κι όχι ψήφισμα), το οποίο – όπως είχαμε επισημάνει – σε ορισμένα σημεία του δεν του ήταν αρεστό.

Και κατάφερε, όπως είχαμε προβλέψει, αφενός να προσεταιρισθεί πλήρως τον συνδυασμό του κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και αφετέρου να προκαλέσει σύγχυση μεταξύ των δύο μεγάλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, της Συμμαχίας Αξιών και της Πρωτοβουλίας για τη Χίο, οι οποίες τελικά σύρθηκαν στην επιμέρους συζήτηση των σημείων του τελικού κειμένου.

Ωστόσο, μετά από περίπου δύο ώρες συζήτησης επί του θέματος και πολλές διαβουλεύσεις μεταξύ των λεγόμενων μεγάλων παρατάξεων η αλήθεια είναι ότι ο κ. Καραβασίλης υποχώρησε εν μέρει σε ζητήματα αιχμής που ήθελε να περάσει και ειδικότερα στα εξής:

– Αποδοτικότερη φύλαξη των συνόρων.

– Να μην δημιουργηθεί καμία νέα δομή στη Χίο, ΠΡΟΚΕΚΑ κ.λπ.

Τα δύο ανωτέρω σημεία τροποποιήθηκαν και συγκέντρωσαν την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων από τις λεγόμενες μεγάλες παρατάξεις ως ακολούθως:

– Αποδοτικότερη αστυνόμευση και διαχείριση των συνόρων.

– Να λειτουργεί μόνο μία δομή καταγραφής και ταυτοποίησης, αποκλειστικά με ευθύνη της κυβέρνησης.

Από τις άλλες παρατάξεις η Λαϊκή Συσπείρωση, ψήφισε λευκό, ενώ το Δίκτυο Πολιτών και η Χιακή Συμπολιτεία καταψήφισαν στο σύνολό της την πρόταση του κ. Καραβασίλη.

Τέλος, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ότι μετά από σχετική εισήγηση από τους έχοντες αρμοδιότητα (δήμαρχος, πολιτική προστασία) στο συμβούλιο θα αποφασίσει για την λήψη μέτρων εν όψει του χειμώνα για τους διαμένοντες στην ΒΙΑΛ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια