Έφοδοι των αρχών σε έξι εταιρείες για το Pretador

Οι έφοδοι έγιναν με εισαγγελική εντολή σε γραφεία και σπίτια στελεχών των εν λόγω εταιρειών – Αίτημα εισαγγελίας προς ΕΥΠ να επιβεβαιώσει ή όχι την παρακολούθηση πολιτικών και λοιπών που αναφέρονται σε δημοσιεύματα του Τύπου

Eφόδους σε γραφεία εταιρειών, έξι τον αριθμό, που εντοπίστηκαν από τις εισαγγελικές έρευνες να έχουν σχέση με το κακόβουλο λογισμικό Pretador, πραγματοποίησε με εισαγγελική εντολή η υπηρεσία δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Η εντολή για τις έρευνες δόθηκε από τους εισαγγελείς που χειρίζονται τις έρευνες για τις καταγγελίες για παρακολουθήσεις επικοινωνιών, Αγγελική Τριανταφύλλου και Κων. Σπυρόπουλο.

Οι έρευνες έγιναν, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο σε γραφεία των έξι αυτών εταιρειών όσο και σε σπίτια στελεχών τους, καθώς υπήρξαν πληροφορίες για ανεύρεση πειστηρίων που ενδεχομένως ενδιαφέρουν την έρευνα.

Παράλληλα οι εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση των παρακολουθήσεων επικοινωνιών, πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων προσώπων, συνεχίζουν την έρευνα, περιλαμβάνοντας σε αυτή και τα νεότερα στοιχεία που προκύπτουν από τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις (εφημερίδα Documento Κυριακής), καθώς και άλλες πληροφορίες που αντλούνται από διάφορες πηγές.

Ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει το γεγονός ότι για την επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων για παρακολούθηση πολιτικών και άλλων σημαντικών παραγόντων του δημοσίου βίου (Κωνσταντίνος Φλώρος και λοιποί) οι εισαγγελείς έχουν αποστείλει σχετικό έγγραφο αίτημα στην ΕΥΠ, προκειμένου να έχουν επίσημες απαντήσεις.

ΠΗΓΗ: KATHIMERINI.GR