Έγιναν οι πρώτες πληρωμές εισιτηρίων με βάση το μεταφορικό ισοδύναμο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη πληρωμή του αντισταθμίσματος του νησιωτικού κόστους (ΑΝΗΚΟ) για τα ταξίδια των νησιωτών επιβατών κατά το διάστημα 10 έως 26 Ιουλίου, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου.

Ο μέσος όρος καταβολής, ανά ταξίδι, είναι 22 ευρώ, για κάθε δικαιούχο, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τα εισιτήρια που εκδόθηκαν από 26 έως 31 Ιουλίου θα πληρωθούν στην επόμενη καταβολή του ΑΝΗΚΟ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου, τις πρώτες 20 μέρες λειτουργίας της πλατφόρμας του Μ.Ι., έχουν εκδοθεί 14.000 μοναδικοί αριθμοί νησιώτη (ΜΑΝ), ενώ έχουν εγκριθεί, περίπου 2.500 εισιτήρια, κατοίκων 22 νησιών.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, με αφορμή την πρώτη πληρωμή των νησιωτών από το μέτρο του Μ.Ι., δήλωσε:

«Ουσιαστικά είναι η πρώτη μέρα που οι νησιώτες αντιλαμβάνονται τα οφέλη του Μ.Ι. στη ζωή τους. Επίσης, αντιλαμβάνονται ότι η εφαρμογή του μέτρου έχει δομηθεί, έτσι ώστε να έχει ελάχιστη γραφειοκρατία, αφού μετά την επίδειξη του ΜΑΝ στο πρακτορείο, δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα παραπάνω για να πιστωθούν τα χρήματα στο λογαριασμό του. Το μεταφορικό ισοδύναμο λειτουργεί, εφαρμόζοντας έτσι ρεαλιστικές νησιωτικές πολιτικές για πρώτη φορά και διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που προεξοφλούσαν την αποτυχία και την γραφειοκρατία».

Σχόλια
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com