Έγινε η δουλειά και μετά… εκτόνωση

Η ώρα ήταν περασμένη, το δημοτικό συμβούλιο – το βράδυ της Τρίτης, στη έκτακτη συνεδρίαση για το προσφυγικό – φυλλορροούσε διαρκώς και άρχισαν να ακούγονται οι πρώτες φωνές για διακοπή της συνεδρίασης και ανάδειξη μιάς διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία θα είχε ως έργο να συμβιβάσει τις διάφορες προτάσεις και να εκδώσει ένα κοινής αποδοχής ψήφισμα.

Κάπου εκεί εξερράγη ο δήμαρχος κ. Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος είπε – περιφραστικά – «δεν έχει να φύγει κανείς. Θα μείνουμε εδώ μέχρι τις τρεις τα ξημερώματα και θα τελειώσουμε το ψήφισμα». Πρόσθεσε δε ότι δεν γίνεται κάποιοι άνθρωποι, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι να δουλεύουν πεντάωρα και εξάωρα για το προσφυγικό και να μην μπορεί το δημοτικό συμβούλιο να βγάλει ένα ψήφισμα.

Αρωγός στον δήμαρχο ήρθε ο κ. Στέλιος Καμπούρης, ο οποίος ανέφερε ότι τρεις ημέρες που ήταν μαζί στις Βρυξέλλες τον έβλεπε διαρκώς μέσα στην ένταση και στα τηλέφωνα και στις επαφές και συζητήσεις

Κάπου εκεί και αφού ακολουθήθηκαν οι… δημοκρατικές διαδικασίες της πλειοψηφίας και μειοψηφίας, έπεσε «μαύρο» στην ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης και ο καθένας άρχισε να λέει το κοντό του και το μακρύ του.

Η δουλειά, πάντως, τέλειωσε. Ακολούθησε η… εκτόνωση.