Εγκαινιάζεται η βιβλιοθήκη της Μητρόπολης

Την ημέρα της γιορτής του Αγίου Μάρκου στις 25 Απριλίου 2018, επέλεξε ο μητροπολίτης Χίου για να τελέσει τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Μητρόπολης Χίου.

Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Χίου π. Νεκτάριος Επιτροπάκης, ο Γενικός αρχιερατικός επιτροπής π. Δημήτριος Γεόμελος και ο δικηγόρος κ. Κώστας Βεργίνας, το κτίριο αγοράστηκε από την Alpha Bank κατά απαίτηση του μητροπολίτη κ. Μάρκου, από προσωπικά του δώρα και από δωρεές.

Στα ράφια της Βιβλιοθήκης βρίσκονται και περιμένουν τους ερευνητές και τους αναγνώστες 11.000 θεολογικά και φιλολογικά βιβλία για επί τόπου ανάγνωση καθώς δεν θα λειτουργεί ως δανειστική βιβλιοθήκη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόσωπο της δωρήτριας κ. Αλεξάνδρας Μαμαλίγκα – Προκοπίου, χάρη στη στήριξη της οποίας πραγματοποιήθηκε η ανακαίνιση, ο εκσυγχρονισμός και γενικά όλες οι εργασίες που απαιτήθηκαν για την κατασκευή ολόκληρου του έργου.

Η βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει ως ίδρυμα της Μητρόπολης με ανοικτό το ενδεχόμενο δημιουργία θέσεων εργασίας από τη λειτουργία της.