Εγκατάλειψη στο Δελφίνι, σπάταλη και κάκιστη η διαχείριση της ΔΕΥΑΧ

Η ΔΕΥΑΧ μπαίνει για άλλη μια φορά στο στόχαστρο του συνδυασμού “Χίος Μπροστά”. Με ανακοίνωση του καταγγέλλει ότι η διοίκησή της εταιρείας με λάθος χειρισμούς μεγιστοποιεί το κόστος λειτουργία της, δεν συντηρεί το δίκτυο με αποτέλεσμα αυτό να εμφανίζει ζημιές συχνά άρα και απώλειες σε νερό και τέλος έχει εγκαταλείψει το “Δελφίνι” που αποτελεί σημαντικό πόρο για την υδροδότηση τον χειμώνα.

“Η τιμή του νερού στο νησί μας είναι κοινώς αποδεκτό ότι είναι πολύ ακριβή δεδομένης της ποιότητας του και της περιορισμένης χρονικής διάρκειας που διανέμεται σε σε ορισμένες περιοχές .
Η διοίκηση της ΔΕΥΑΧ συμβάλει με τον τρόπο της στην διόγκωση του κόστους λειτουργίας της εταιρείας και το αποδεικνύει συχνά πυκνά και με τις άστοχες αποφάσεις και ενέργειες της .Τα παραδείγματα είναι πολλά και επαναλαμβανόμενα. (Περιπτώσεις άστοχων κατευθυνόμενων μελετών στην Βολισσό, στον Καταρράκτη με ταυτόχρονη αγορά ενός αχρείαστου οικοπέδου , στην αφαλάτωση του Βροντάδου κλπ).
Εκτός από τις άστοχες αποφάσεις που ζημιώνουν την εταιρεία και κατ’ επέκταση τους δημότες, υπάρχει η αμέλεια και η αδιαφορία όχι μόνο για την συντήρηση του πανάκριβου μηχανολογικού εξοπλισμού, αλλά και για την εποπτεία της λειτουργίας του.
Είναι φανερό ότι αυτά γίνονται πλημμελέστατα με κακοδιαχείριση με έλλειψη προγραμματισμού-ελέγχων και έλλειψη οράματος το οποίο εξαντλείται στην τοποθέτηση ολοένα και περισσότερων πανάκριβων λύσεων με αφαλατώσεις σαν εύκολη και γρήγορη λύση για την παραγωγή πανάκριβου νερού.
Καλό θα είναι η διοίκηση και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ αντί περιαυτολογούν για τις «οικονομικές υπηρεσίες» που προσφέρουν, αντί να απειλούν το τοπικό συμβούλιο και τους κατοίκους της Βολισσού ή του Καταρράκτη με επιβάρυνση με το κόστος λειτουργίας διαχείρισης των λυμάτων του χωριού, ας φροντίσουν πρώτα να μαζέψουν τα αμάζευτα της σπάταλης και ζημιογόνας για την εταιρεία διαχείρισης.
Στις φωτογραφίες και τα βίντεο που ακολουθούν φαίνεται το αντλιοστάσιο στο Δελφίνι, ενός σημαντικού αντλιοστασίου ειδικά τους χειμερινούς μήνες, για την διαχείριση του ισοζυγίου του νερού στο νησί.
Η εγκατάλειψη είναι εμφανέστατη ενώ η τελευταία ανθρώπινη παρουσία δείχνει να απέχει πολλές βδομάδες πίσω. Η μία εκ των δύο αντλιών εργάζεται ανελλιπώς με κόστος λειτουργίας περίπου 9000 ευρώ/μήνα. Η δεξαμενή «αναρρόφησης» είναι γεμάτη αγριόχορτα και οι σωλήνες ανοικτοί σε οτιδήποτε μπορεί να εισχωρήσει μέσα”
.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ