Εγκληματική η κυβερνητική πολιτική στην υγεία, καταγγέλλει το ΚΚΕ

Την τραγική κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας στη Χίο σχολιάζει με ανακοίνωσή της η τομεακή επιτροπή Χίου του ΚΚΕ, σήμερα Κυριακή 7 Αυγούστου 2022, ως ακολούθως:

Μόνο την τελευταία εβδομάδα γίναμε μάρτυρες -για ακόμη μια φορά- της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το σύστημα υγείας στο νησί μας. Από τη μια 6 χωριά στα νότια να δηλώνουν την παντελή έλλειψη αγροτικού γιατρού και από την άλλη ένα παιδάκι στο Πιτυός να κινδυνεύει η ζωή του επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο.

Την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης πάνω στα πραγματικά προβλήματα του νησιού μας, μόνο με μια φράση μπορούμε να την περιγράψουμε: «Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα». Πρόκειται για εγκληματική πολιτική, συνειδητή και διαχρονική που εφάρμοσαν όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν. Πολιτική υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης και συνολικής υποβάθμισης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, όλα στο βωμό των επιχειρηματικών συμφερόντων στην υγεία.

Μόνη λύση για τον λαό μας είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας μέσα από τα σωματεία, τις γειτονίες και τα χωριά μας. να διεκδικήσουμε την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου, του ΕΚΑΒ και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, καθώς και τον αναγκαίο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Όλοι στον αγώνα με το ΚΚΕ, γιατί μόνος ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια