Εγκληματική ομάδα στην Μόρια Λέσβου – Συνελήφθησαν επτά, αναζητούνται δύο

Στην αρχή του νήματος των δραστηριοτήτων ακροδεξιών στην γειτονική Μυτιλήνη φαίνεται ότι άρχισε να φτάνει η αστυνομία, η οποία συνέλαβε χθες, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020, στην Μόρια επτά άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Όπως είχαμε δημοσιεύσει και νωρίτερα με βάση τα όσα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα stonisi.gr, πρόκειται για ομάδα ατόμων, οι οποίοι έκαναν ελέγχους στο χωριό τη Μόριας και αναζητούσαν πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ δεν αποκλείεται να είναι οι ίδιοι, που είχαν κάνει έφοδο σε καφετέρια στη οδό Ερμού της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με όσα επισήμως ανακοίνωσε η αστυνομία, δίνοντας και σχετική φωτογραφία στη δημοσιότητα, οι επτά συλληφθέντες (5 Έλληνες και 2 αλλοδαποί, ηλικίας 17 έως 24 ετών) εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του αστυνομικού τμήματος Μυτιλήνης, στην είσοδο του χωριού της Μόριας, ενώ από την έρευνα στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα, μεταλλική ράβδος και κουκούλα full face.

Από την διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι συλληφθέντες ενώθηκαν με σκοπό την – από κοινού – διάπραξη εκνόμων ενεργειών, κυρίως σε βάρος αλλοδαπών μεταναστών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελία πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η υποδιεύθυνση ασφαλείας Μυτιλήνης.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ακόμα και αναζητούνται δύο ανήλικα άτομα (ημεδαπός και αλλοδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα ίδια αδικήματα.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια