Εγκύκλιος υπάρχει, προθέσεις βλέπει το ΚΙΝΑΛ για την «βόμβα» Μηταράκη στις ΑΕΝ

Ενώ η κατάργηση της εξαίρεσης των συνταξιούχων του ΝΑΤ από την κατά 60% περικοπή της σύνταξής τους ενόσω διδάσκουν στις ακαδημίες εμπορικού ναυτικού είναι γεγονός τετελεσμένο με την σχετική εγκύκλιο του βουλευτή Χίου και υφυπουργού Εργασίας κ. Νότη Μηταράκη η νομαρχιακή επιτροπή Χίου του ΚΙΝΑΛ βλέπει μόνον… πρόθεση.

Σημειώνει δε σε σχετική ανακοίνωσή της, την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019, ότι «με λύπη πληροφορούμαστε το τελευταίο διάστημα την πρόθεση του κ. Μηταράκη και της κυβέρνησης που ο ίδιος εκπροσωπεί, για περιστολή του 60% των συντάξεων των ναυτικών που διδάσκουν στις ακαδημίες εμπορικού ναυτικού, ακυρώνοντας την εξαίρεση που αυτή η κατηγορία συνταξιούχων απολάμβανε.

Εύλογα ο καθένας θα μπορούσε να επισημάνει ότι εάν ένα τέτοιο μέτρο ισχύσει, θα αποθαρρύνει τους συνταξιούχους ναυτικούς από το να συνεχίσουν να ασκούν τα διδακτικά τους καθήκοντα. Ειδικότερα στην ΑΕΝ Οινουσσών, θα προκύψει τεράστιο ζήτημα και θα δημιουργηθούν κενά που θα δυσκολέψουν αφάνταστα την απρόσκοπτη λειτουργία της σχολής».

Καλεί δε τους δύο βουλευτές του νομού «αντί να επιδίδονται σε επικοινωνιακά ρεσιτάλ σχετικά με το ποιός ευθύνεται περισσότερο, να φροντίσουν άμεσα, ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημα που με δική τους συναίνεση τείνει να δημιουργηθεί».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια