Η γειτνίαση με την Τουρκία, συγκριτικό πλεονέκτημα για τα υδατοδρόμια

Ομοφώνως ελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης από το διοικητικό συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Χίου η απόφαση για την δημιουργία τριών υδατοδρομίων στον νομό, στον κεντρικό λιμένα της Χίου, στα Ψαρά και στις Οινούσσες, όπως αναφέραμε σε χθεσινή ανάρτησή μας.

«Στόχος είναι η ένταξη της Χίου σε ένα ευρύτερο δίκτυο νησιωτικών υδατοδρομίων με σύνδεση κυρίως τα νησιά των Βορείων Σποράδων, που ήδη έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες», τόνισε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κ. Μιχάλης Μπελέγρης. Προσδιόρισε δε το συγκριτικό πλεονέκτημα της Χίου, την γειτονία με τη Τουρκία που μπορεί να αποδειχτεί πόλος έλξης επισκεπτών από τα συγκεκριμένα νησιά.

Ο λόγος αυτός, ακριβώς, οδήγησε και σε απόρριψη των σκέψεων που κατατέθηκαν από τον λιμενάρχη Χίου κ. Γιάννη Αργυράκη, καθώς και τον κ. Πολύδωρο Λαμπρινούδη, το υδατοδρόμιο να χωροθετηθεί σε κάποιο από τα λιμάνια της Λαγκάδας ή των Μεστών, ώστε να μην επιβαρυνθεί επιπλέον το λιμάνι της Χίου.

Ο κ. Λαμπρινούδης δεν έχασε και την ευκαιρία να επαναφέρει την πρότασή του για δημιουργία νέου λιμανιού, κάτι που ωστόσο έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες του εγχειρήματος

Αναφερόμενος σε τεχνικές λεπτομέρειες του εγχειρήματος ο κ. Μπελέγρης σημείωσε ότι τα υδροπλάνα θα προσθαλασσώνονται εκτός λιμανιού σε προκαθορισμένο σημείο και αφού πρώτα πλωτό μέσο της εταιρείας θα έχει αναλάβει να απομακρύνει άλλα πλεούμενα.

Στη συνέχεια το υδροπλάνο μεταφορικής ικανότητας 19 επιβατών θα μπαίνει στο λιμάνι με τους πλωτήρες. Στα ενδιαφέροντα σημεία και η αναφορά του κ. Μπελέγρη για το κόστος εισιτηρίου, που οι εταιρείες προσδιορίζουν στα 35 έως 40 ευρώ ανά ημίωρο πτήσης.

Θετικές βέβαια ήταν απέναντι σε αυτή τη προοπτική και οι δημοτικές αρχές Ψαρών και Οινουσσών, που εντάχθηκαν στον σχεδιασμό για την δημιουργία και εκεί υδατοδρομίων, τα οποία εκτιμάται ότι μπορούν να λύσουν προβλήματα επικοινωνίας των δύο αυτών ακριτικών νησιών του νομού Χίου.