Είδες η ΔΕΗ; Κι εμείς που νομίζαμε ότι μόνον καίει δέντρα

Δέντρα σε σκισμές βράχων έχουμε δει, ακόμα και σε ξερούς κορμούς δέντρων βλέπουμε φυτά και θάμνους και γενικά όπου μπορεί να σταθεί ένας σπόρος μπορεί και να βλαστήσει.

Όμως, να βγαίνουν κλαδιά δέντρου ή θάμνου (;) από σχισμή στύλου της ΔΕΗ, ο οποίος – μάλιστα – έχει υποστεί επεξεργασία εμποτισμού με πίσσα, μπορεί να μην είναι πρωτοφανές, αλλά σίγουρα είναι σπάνιο, όπως αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Όποιος αναγνωρίζει το είδος του δέντρου ή θάμνου που βγαίνει μέσα από τον στύλο θα συμβάλει θετικά στην γνώση όλων μας κι όποιος ενδιαφέρεται για το φαινόμενο μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες οίκοθεν, τουλάχιστον για όσο καιρό το είδος βρίσκεται εν ζωή.

Το… μυστήριο λύθηκε

Λύθηκε το μυστήριο με την… πράσινη κολόνα της ΔΕΗ, που αίφνης και απροσδόκητα έβγαλε φύλλα και κλαδιά. Η αφετηρία τους είναι λίγα μέτρα μακρύτερα, στη απέναντι πλευρά του δρόμου. Οι ρίζες του εικονιζόμενου στο βάθος αναρριχόμενου φυτού πέρασαν κάτω από τον τσιμεντοστρωμένο δρόμο, βρήκαν στην πορεία τους τον… φιλόξενο στύλο της ΔΕΗ και συνέχισαν ανενόχλητες την αναρρίχησή τους.

Λέτε, να τον προβάλει (τον στύλο) η ΔΕΗ ως… πρότυπο πράσινης ανάπτυξης;

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια