Είναι η αγέλη που καραδοκεί

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΒΗ |

Ορισμένοι δυσανασχετούν και δυσφορούν, ισχυριζόμενοι ότι βάζουμε στο στόχαστρό μας την Εκκλησία και τους λειτουργούς της. Ξεκαθαρίζουμε εξ αρχής, ότι ουδεμία τέτοια πρόθεση έχουμε, είτε για την Εκκλησία, είτε πολύ περισσότερο για τους λειτουργούς της, ιδία δε τον κατώτερο κλήρο, που σεβόμεθα και τιμούμε.

Στην κριτική μας είναι εκείνοι που δεν σέβονται και δεν τιμούν τον ρόλο τους και την θέση τους, που με τον λόγο τους, τις πράξεις και τις παραλείψεις τους σπέρνουν μίσος και δηλητηριάζουν τον δημόσιο βίο, την κοινωνία ολόκληρη.

Λόγια όπως, οι πολιτικοί μας έχουν κατεβασμένα τα παντελόνια ή αυτοί δεν είναι πρόσφυγες είναι λαθρομετανάστες και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός που έχει κατά καιρούς εκστομίσει ο μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, δεν αντιπροσωπεύουν τον λόγο του Θεού, ούτε τους απλούς πιστούς, ούτε τους λειτουργούς της Εκκλησίας.

Είναι μόνον ο δικός του μισαλλόδοξος, ξενοφοβικός, διχαστικός λόγος, που ούτε την πατρίδα στις δύσκολες ώρες που διάγουν οι πολίτες βοηθά, ούτε και την Εκκλησία αντιπροσωπεύει.

Όταν, λοιπόν, εμφανίζεται ο κ. Μάρκος να παρέχει κάλυψη στον παπά Νικόλαο Λιαδή και στον όποιον άλλο κληρικό ήθελε πράξει στο μέλλον τα ίδια, δεν κάνει κάτι άλλο παρά να επιβεβαιώνει στο πρόσωπο, στα έργα και στον λόγο τους αυτά που ο ίδιος πρεσβεύει, αυτά που στην ουσία ο ίδιος τους καθοδηγεί να πράξουν.

Η αήθης συμπεριφορά που εισέπραξε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης την περασμένη Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019, μέσα στον ιερό ναό των Φλατσίων, αύριο μεθαύριο θα κατευθυνθεί σε κάποιον άλλον, εκλεγμένο ή μη, επώνυμο ή ανώνυμο, είτε από «αγανακτισμένο» ιερωμένο εντός ή εκτός της εκκλησίας, είτε από κάποιον «αγανακτισμένο» πολίτη.

Είναι η αγέλη που καραδοκεί.