Εισαγγελέας για το φράγμα Κόρης Γεφύρι – Αραχωβίτης «αδειάζει» Κάρμαντζη

Διαψεύδει ευθέως και κατηγορηματικά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τους ισχυρισμούς που διατύπωσε την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης περί συμφωνίας για τεχνικές λύσεις και χρηματοδότηση των υπολειπομένων εργασιών στο φράγμα Κορης Γεφύρι.

Επιπλέον, γίνεται γνωστό από το Υπουργείο ότι η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου ερευνάται από τις αρμόδιες διοικητικές και εισαγγελικές αρχές, για την απόδοση τυχόν ευθυνών.

Το θέμα του φράγματος εξετάσθηκε σε συνάντηση που είχαν το πρωί της Πέμπτης 21 Μαρτίου 2019 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης, με τον βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο, «ο κ. Αραχωβίτης ενημέρωσε τον βουλευτή ότι σύμφωνα με τις δύο εκθέσεις του τεχνικού συμβούλου του έργου, που συντάχθηκαν τον Μάρτιο και τον Αύγουστο του 2018, απαιτείται έλεγχος της αντοχής και της ομοιογένειας του φράγματος. Γι’ αυτό τον λόγο το Υπουργείο έχει ήδη συντάξει τεχνικό δελτίο για την χρηματοδότηση των περαιτέρω ερευνών και την ανάθεση εκπόνησης εμπειρογνωμοσύνης για την στατικότητα και ασφάλεια του φράγματος.

Με την υπ’ αρ. 140933/27-12-2018 απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης εγκρίθηκε δαπάνη ποσού 380.000 ευρώ για την χρηματοδότηση των ανωτέρω ερευνών. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα εκτιμηθούν από ειδικό αναλυτή καθηγητή του ΕΜΠ, προκειμένου να καθοριστεί η εντεύθεν πορεία του έργου».

Σε ό,τι αφορά τις ανακοινώσεις και τους ισχυρισμούς του κ. Κάρμαντζη, στην ανακοίνωσε τονίζεται ότι «ως εκ τούτου τα δημοσιεύματα που θέλουν να έχουν ήδη καθοριστεί όχι μόνο οι περαιτέρω τεχνικές λύσεις αλλά και συγκεκριμένου ύψους χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του έργου χωρίς να έχουν αποσαφηνιστεί όλα τα ζητήματα ασφαλείας, στερούνται κάθε βασιμότητας. Επιπλέον, ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Μιχαηλίδη ότι η κατασκευή του έργου ερευνάται από τις αρμόδιες διοικητικές και εισαγγελικές αρχές, με τις οποίες υπάρχει συνεχής επικοινωνία του Υπουργείου για την υποβοήθηση του έργου τους και την απόδοση τυχόν ευθυνών».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια