Εκατό αιτήσεις για πρόσληψη από την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:06 Τελικά, το πρωτόκολλο υποδοχής αιτήσεων για τις προσλήψεις από την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες είχε κλείσει από χθες, Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015. Έτσι, όσοι έφτασαν σήμερα στον δήμο Χίου για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους… ατύχησαν, αφού λόγω λανθασμένης ενημέρωσης των εμπλεκομένων του δήμου Χίου η σημερινή ημέρα (Τετάρτη) παρουσιάσθηκε ως η τελευταία ημέρα, ενώ δεν ήταν. Προφανώς, είναι δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες όσων έσπευσαν σήμερα, όπως – άλλωστε – και οι δικές μας, που πέσαμε «θύματα» της εσφαλμένης πληροφόρησης. Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί ανέρχεται σε 114.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:42 Τελευταία ημέρα σήμερα Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015, που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την πρόσληψή τους ως συνεργάτες της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας.

Ήδη, έχουν κατατεθεί περίπου 100 αιτήσεις, οι οποίες μαζί με όσες κατατεθούν σήμερα στο τμήμα πρωτοκόλλου του δήμου Χίου, θα διαβιβασθούν στην Μονομετοχική Ακινήτων Α.Ε. του δήμου Χίου, προκειμένου – σε συνεργασία με την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ – να  πραγματοποιηθεί η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής συνεργατών.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτησή μας στις 16.11.2015 υπό τον τίτλο «Προσλήψεις προσωπικού για τους πρόσφυγες», στην παρούσα φάση θα επιλεγούν περίπου 15 άτομα, οι οποίοι θα απασχοληθούν αρχικά στον καταυλισμό της Σούδας και εν συνεχεία στις αντίστοιχες εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν στο πρώην εργοστάσιο της ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός.