Εκδηλώσεις στα Καρδάμυλα από την κοινότητα και τον ΦΟΚ για το «Όχι»

Ο πολιτιστικός τομέας της τοπικής κοινότητας Καρδαμύλων Χίου διοργανώνει στην πλατεία του Μαρμάρου, στις 27 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 17:00, επετειακή εκδήλωση αφήγησης για την εποποιία του ΄40.

Οι αφηγητές επιχειρούν μέσα από έντυπα και ηχητικά ντοκουμέντα, λογοτεχνικά κείμενα, μαρτυρίες και τραγούδια της εποχής να αναβιώσουν το κλίμα των δύσκολων χρόνων του πολέμου και της κατοχής.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν:

Παναγιώτης Αμανατίδης – Αφήγηση.

Ανεζούλα Κατσιμπίρη – Αφήγηση, επιμέλεια κειμένων.

Και οι μουσικοί: Γιώργος Φαραντάκης (μουσικό γυμνάσιο Χίου) μπουζούκι, τραγούδι, Θεοδώρα Παπαδοπούλου τραγούδι και Μιχάλης Μάγνης πλήκτρα, κιθάρα, τραγούδι.

Επιμέλεια κειμένων και μουσικής: Ανεζούλα Κατσιμπίρη, Βιολέτα Σολιδάκη.

Η παράσταση έχει ήδη παρουσιαστεί στο πολιτιστικό κέντρο Ψυχικού, στο πνευματικό κέντρο του δήμου Πετρούπολης, καθώς και σε πολυχώρους τέχνης στην Αθήνα. Είναι κατάλληλη για εφήβους και ενήλικες.

Ώρα προσέλευσης: 16:45

Θα ακολουθήσει η αναβίωση του εθίμου των λαμπαδηφοριών, που συνοδεύει το άναμμα του «ΟΧΙ» στα βουνά της Γριάς και του Μαργαρίτη, που διοργανώνει ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμύλων (ΦΟΚ) κάθε χρόνο για τον εορτασμό της εθνικής μας εορτής.

Η αναβίωση του εθίμου θα πραγματοποιηθεί φέτος στα Κάτω Καρδάμυλα (Μάρμαρο) στις 18:30, με σημείο έναρξης την πλατεία Μαρμάρου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια