
Εκδήλωση μνήμης για τις σφαγές του 1822 την Κυριακή στον Ανάβατο
Εκδήλωση μνήμης για την επίσημη ημέρα των θυμάτων των σφαγών της Χίου, το 1822, συνδιοργανώνουν στον Ανάβατο, την προσεχή Κυριακή, 26 Απριλίου 2015, η περιφερειακή ενότητα Χίου και ο Μορφωτικός σύνδεσμος Βαρβασίου «Ο Φάρος».
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στις 9 το πρωί αρχιερατική λειτουργία με τον μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο, στον ιερό ναό Ταξιαρχών Αναβάτου, ομιλία από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, μνημόσυνο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των σφαγιασθέντων και χαιρετισμούς των επισήμων.
Για κρατήσεις θέσεων στα λεωφορεία, τα οποία θα διαθέσει ο «ΦΑΡΟΣ» Βαρβασίου, μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία του, τηλ.: 22710 20621, καθημερινά 5-8 μ.μ. και για καταθέσεις στεφάνων στο γραφείο αντιπεριφερειάρχη, τηλ.: 22713-50549 καθώς και στον «Φάρο».
Η ομαδική αναχώρηση των λεωφορείων για τον Ανάβατο θα γίνει στις 7.45 το πρωί από την συμβολή των οδών Βερίτη και Καραμανή (πλησίον Φάρου) και στις 8 π.μ. από το δημαρχείο Χίου. Η επιστροφή στη Χίο έχει καθορισθεί για τις 12.30 μ.μ.