Εκδρομή στη Β. Χίο με τον Ε.Ε.Δ.Δ & Τ.Ε.Κ

Στη Βόρεια Χίο, θα εκδράμει ο Σύλλογος ενοικιαζομένων επιπλωμένων διαμερισμάτων – δωματίων και τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024.

Μέσα από αυτήν εξόρμηση ο Σύλλογος θέλει να αναδείξει τον Γενοβέζικο Πύργο του Πιτυός, τον θρησκευτικό θησαυρό του νησιού την Μονή Μουνδών, που δυστυχώς είναι εγκαταλλειμμένη, και την πεζοπορική διαδρομή που ξεκινά από την Μονή και φτάνει κοντά στην Βολισσό.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Αναχώρηση στις 9.00 από το λιμάνι με πρώτη στάση το Πιτυός. Ξενάγηση στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο και στον αργαλειό Αποστολή, στον Γενοβέζικο Πύργο του Πιτυός, θα ακολουθήσει επίσκεψη στον υπεραιωνόβιο πλάτανο στον Μάκελο και την εκκλησία Αγίου Γεωργίου Χιοπολίτη. Στη συνέχεια οι εκδρομείς θα μεταβούν την Μονή Μουνδώνόπου και θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία διάρκειας 2 ωρών.

Το μονοπάτι που θα ακολουθηθεί αποτελεί ένα από τα τμήματα της ενιαίας πεζοπορικής διαδρομής συνολικού μήκους 94χλμ που ένωνε τα παλαιά χρόνια την νοτιοδυτική Χίο με την βορειοδυτική Χίο και διασχίζει περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους καθώς και ιστορικά αξιοθέατα νησιού.

Ειδική μνεία πρέπει να αποδοθεί στον Σύλλογο «Φίλοι Μονοπατιών Χίου» που την πρότεινε στην αποκεντρωμένη διοίκηση για να την αναδείξει και πρέπει η προσπάθεια να συνεχισθεί από όλους μας, και ειδικότερα από τους επαγγελματίες του τουρισμού, ώστε να γνωρίζουμε τι έχουμε και να το προβάλουμε στους επισκέπτες μας.

Ο βαθμός δυσκολίας είναι 2/5 και απαιτείται οι συμμετέχοντες να φορούν παπούτσια ειδικά για πεζοπορία. Όσοι έχουν μπατόν τα φέρνουν καθώς σε κάποια καθοδικά σημεία θέλει προσοχή. Στο τέλος της πεζοπορίας θα πάμε σε ταβέρνα όπου το φαγητό είναι προαιρετικό. Για περισσότερες πληροφορίες όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και για το κόστος συμπληρώνουν την αίτηση συμμετοχής που θα βρουν μέσα από τις τελευταίες αναρτήσεις στην σελίδα του Συλλόγου στο Facebook «Association of Chios Family Accommodation» ή καλούν στο 6945416549. Η μετακίνηση θα γίνει με πούλμαν.