Εκδρομή στο φράγμα Κόρης Γεφύρι πήγε ο Μηταράκης τον Σκρέκα

Μόνον ως εκδρομή, ανάλογης εκείνων που πήγαιναν τις προηγούμενες δεκαετίες οι μαθητές της Χίου, μπορεί να λογισθεί η επίσκεψη που οργάνωσε ο βουλευτής Χίου και υφυπουργός Εργασίας κ. Νότης Μηταράκης, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 στο φράγμα Κόρης Γεφύρι.

Προσκεκλημένος, που μάλιστα έφτασε επί τούτου από την Αθήνα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας, ενώ συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος και ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης.

Μηταράκης και Σκρέκας είπαν σε όλους τους τόνους ότι το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί, ο δε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εξήρε και την σπουδαιότητά του στις καλλιέργειες της περιοχής, «ώστε να είναι ανταγωνιστικά τα προϊόντα που παράγονται στο νησί» (ποιά προϊόντα τώρα, κάτι θα ξέρει ή θα του… σφύριξε ο κ. Μηταράκης).

Πάντως, ουδείς είπε κάτι επί της ουσίας για την πορεία του έργου – άλλωστε ουδεμία προσώρας εξέλιξη υπάρχει – και αν όντως θα ολοκληρωθεί, δεδομένου ότι ακόμα βρίσκονται σε εξέλιξη ειδικές μελέτες, από τις οποίες θα προκύψει αν το έργο είναι ανακτήσιμο, δηλαδή αν μπορεί να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει με ασφάλεια. Επιπλέον, το έργο βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση, αλλά ούτε επ΄ αυτού ειπώθηκε κάτι…

Ο κ. Σκρέκας επισκέφθηκε, επίσης, την Π.Ε. Χίου και το δημαρχείο Χίου, ενώ προγραμματισμένες συναντήσει έχει με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Χίου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια