Εκκενώνεται το ΔΗΠΕΘΕ, κλείνει η δομή τις επόμενες ημέρες

Σχέδιο εκκένωσης του ΔΗΠΕΘΕ από τους πρόσφυγες και μετανάστες έχει τεθεί σε εφαρμογή από το μεσημέρι της Πέμπτης, 22 Σεπτεμβρίου 2016, με στόχο το κλείσιμο της δομής το νωρίτερο δυνατόν.

Δήμος Χίου, υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ και αστυνομία συνεργάζονται, στο πλαίσιο υλοποίησης των συμπεφωνημένων στην σύσκεψη της 9ης Σεπτεμβρίου 2016, υπό τον αναπληρωτή υπουργό κ. Γιάννη Μουζάλα.

Ήδη, έχουν μεταφερθεί περίπου 70 πρόσφυγες και μετανάστες, από το σύνολο των περίπου 180 που υπήρχαν στην δομή το πρωί της Πέμπτης, κυρίως οικογένειες και έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία της πόλης.

Ταυτόχρονα, επιταχύνονται οι διαδικασίες απομάκρυνσης και μεταφοράς στην ηπειρωτική Ελλάδα προσφύγων και μεταναστών από την Σούδα και το ΔΗΠΕΘΕ που έχουν εφοδιασθεί με το ειδικό έντυπο από την υπηρεσία ασύλου, με στόχο να απελευθερωθούν θέσεις στον καταυλισμό της Σούδας, όπου και θα μεταφερθούν από το ΔΗΠΕΘΕ όσοι δεν αναχωρήσουν για Πειραιά ή δεν μεταφερθούν σε ξενοδοχεία.

Συνεργεία του δήμου Χίου έχουν αρχίσει, επίσης, να απελευθερώνουν τον χώρο από αντίσκηνα και τέντες που δεν χρησιμοποιούνται πλέον, με στόχο την πλήρη αποκατάστασή του τις επόμενες ημέρες.

Να σημειώσουμε ότι ο astraparis.gr είχε αναφέρει συγκεκριμένα, μετά την σύσκεψη της 9ης Σεπτεμβρίου 2016 υπό τον κ. Μουζάλα, ότι στόχος ήταν η εκκένωση και το κλείσιμο του ΔΗΠΕΘΕ εντός του Σεπτεμβρίου, χρονοδιάγραμμα το οποίο φαίνεται ότι τηρείται.

dipethe 04 dipethe 03 dipethe 06 dipethe 05

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια