Έκλεισε τα σχολεία σε Βολισσό και Καλαμωτή η “Μπάρμπαρα”

Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η επέλαση της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα” στο νησί με ισχυρές χιονοπτώσεις ακόμη και στα Νοτιόχωρα.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν από το πρωί της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου 2023 και παρότι από την προηγούμενη είχε ανακοινωθεί ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά οι διευθυντές εκπαίδευσης να είναι σε εγρήγορση και να προσπαθούν να συνεννοηθούν με τους κατά τόπους διευθυντές των σχολείων για τη λειτουργία τους ή μη.

Μετά από σχετική εισήγηση και συζήτηση με τους προϊστάμενους κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία σε Βολισσό και Καλαμωτή.

Ωστόσο, προβληματική είναι η κατάσταση και στα υπόλοιπα σχολεία της περιφέρειας αφού δεν εκτελέστηκαν λόγω καιρού τα μαθητικά δρομολόγια από το υπεραστικό ΚΤΕΛ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεκίνησαν τα λεωφορεία αλλά τελικά επέστρεψαν, με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να περιμένουν στις στάσεις για ώρα στο κρύο χωρίς τελικά να καταφέρουν να φτάσουν στο σχολείο τους. Σύμφωνα πάντως με τις ισχύουσες διατάξεις, επειδή δεν κατάφεραν λόγω των καιρικών συνθηκών να φτάσουν στα σχολεία τους,  δεν θα πάρουν απουσία.

Με νεώτερη απόφαση του δημάρχου Χίου θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Τετάρτη τα εξής σχολεία:

Α. Για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση
1. Νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο κοινότητας Πυργίου
2. Νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο κοινότητας Αγίου Γεωργίου Συκούση
3. Νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο κοινότητας Καρυών
4. Νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο κοινότητας Θολοποταμίου
5. Νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο κοινότητας Λιθίου
6. Νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο κοινότητας Βολισσού.

Β. Για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση
1. Γυμνάσιο και γενικό επαγγελματικό λύκειο Κοινότητας Καλαμωτής
2. Γυμνάσιο και λύκειο Κκοινότητας Βολισσού.