Εκπαιδευτικά θέματα της Χίου στην συνάντηση Μπαξεβανάκη-Μιχαηλίδη

Προβλήματα εκπαίδευσης που απασχολούν τη Χίο συζήτησαν ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, σε συνάντηση που είχαν σήμερα Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον κ. Μιχαηλίδη, τέθηκε από την πλευρά του βουλευτή το ζήτημα της έγκαιρης διευθέτησης των ολιγομελών τμημάτων, ιδίως των ΕΠΑΛ, ενόψει της επόμενης σχολικής χρονιάς. Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει να προσεγγίζει το θέμα με την ίδια ευαισθησία, ειδικά για σχολεία απομακρυσμένων και νησιωτικών περιοχών, και ότι έχει ήδη κινήσει διαδικασίες που θα διασφαλίζουν με συντεταγμένο και έγκαιρο τρόπο τον εντοπισμό της ανάγκης λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων. Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την έγκαιρη πλήρωση των θέσεων σε σχολεία δυσπρόσιτων περιοχών, όπως τα Ψαρά και οι Οινούσσες, που διαχρονικά παρατηρούνται προβλήματα.

Εν συνεχεία, συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα γενικότερης φύσεως, τα οποία έχουν τεθεί και από την εκπαιδευτική κοινότητα του νομού Χίου. Τέτοια ζητήματα, για τα οποία ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξεταστούν ή και – για κάποια εξ αυτών – θα διευθετηθούν από το Υπουργείο σύντομα, είναι η προϋπηρεσία εκπαιδευτικών σε κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, η δημιουργία θέσεων υποδιευθυντών σε ΕΠΑΛ, οι απουσίες μαθητών που συμμετέχουν σε αθλητικούς αγώνες και η πιστοποίηση γνώσεων σε αποφοίτους μουσικών σχολείων. Τέλος, ενημέρωσε πως η αναμενόμενη ρύθμιση για τις μετεγγραφές αδελφών φοιτητών θα ισχύσει από φέτος.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια