
Εκπαιδευτικές δράσεις από το περιφερειακό τμήμα Χίου του Ερυθρού Σταυρού
Το περιφερειακό τμήμα Χίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, προγραμματίζει τις παρακάτω εκπαιδεύσεις:
– Εκπαίδευση πολιτών που ενδιαφέρονται να γίνουν εθελοντές τομέα υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η εκπαίδευση θα διαρκέσει έξι εβδομάδες (από 17 Φεβρουαρίου έως 28 Μαρτίου) με καθημερινά μαθήματα. Όσοι ολοκληρώσουν την εκπαίδευση αυτή θα ενταχθούν στην ομάδα των ενεργών εθελοντών του περιφερειακού τμήματος Χίου και θα μπορούν να προσφέρουν την βοήθειά τους στις δραστηριότητες του τμήματος (η εκπαίδευση είναι δωρεάν).
– Εκπαιδεύσεις πολιτών που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μαθήματα παροχής πρώτων βοηθειών: 6ωρα (ΚΑΡΠΑ με χρήση απινιδιστή), 8ωρα (βασικά βήματα παροχής πρώτων βοηθειών και ΚΑΡΠΑ), 12ωρα (βασικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών με ΚΑΡΠΑ και χρήση απινιδιστή).
Τα έσοδα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες, θα μετακυλίσουν ως προσφορά στην τοπική μας κοινωνία, στηρίζοντας ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Αιτήσεις γίνονται δεκτές καθημερινά στο γραφείο του ερυθρού Σταυρού Πολυτεχνείου 25 (πάνω από το ΚΑΠΗ) 10:00 – 12:00 ή/και με ηλεκτρονική επικοινωνία στο [email protected].
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6932 225777