Εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων στην Πανεπιστημιακή Μονάδα Χίου

Ανοικτό το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην κοινωνία και ειδικά στα σχολεία του νησιού, όπου ενδεχόμενα να μεγαλώνουν οι αυριανοί φοιτητές του, παραμένει το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα του νησιού φιλοξενώντας μαθητικές επισκέψεις και δράσεις.

Εκπαιδευτικές επισκέψεις πραγματοποίησαν τη φετινή χρονιά δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στην Πανεπιστημιακή Μονάδα της Χίου. Συγκεκριμένα, μαθητές και μαθήτριες τάξεων του Γυμνασίου – Λ.Τ. Ψαρών «Ιωάννης Βαρβάκης», του 1ουΕΠΑΛ, του 2ουΓυμνασίου Χίου και του 2ουΔημοτικού Σχολείου Βροντάδου ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μιχαλείου κτιρίου και σε Υπηρεσίες που στεγάζονται σε αυτό και ενημερώθηκαν από το ακαδημαϊκό προσωπικό των Τμημάτων της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης και της Πολυτεχνικής Σχολής για τις σπουδές και τις επαγγελματικές προοπτικές που αυτές προσφέρουν.

Επίσης, τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά ομάδα Καθηγητών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων πραγματοποίησε ενημερωτικές επισκέψεις σε Λύκεια της Χίου.

Στο πλαίσιο των συνεργειών πραγματοποιήθηκαν από τα σχολεία και εκδηλώσεις, αρκετές φορές κοινές, στο αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης» της Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου. Στόχος είναι η ενίσχυση των συνεργειών με τις εκπαιδευτικές δομές των νησιών του Νομού και η ανάπτυξη συνεργειών και με τις δομές και τους φορείς πολιτισμού.

Το Πανεπιστήμιο ζει μέσα στην κοινωνία και το εξέφρασαν στις επισκέψεις τους οι μαθητές και οι μαθήτριες που άλλοι είπαν ότι ξέρουν το εμβληματικό Μιχάλειο ως το μεγάλο κτίριο έξω από οποίο περνούν καθημερινά, άλλοι ως το σχολείο όπου σπούδασαν οι γονείς τους και άλλοι ως το σπίτι όπου μεγάλωσαν οι γιαγιάδες τους! Πάνω από όλα όμως θα γνωρίζουν πλέον ότι είναι η ανοιχτή σε όλους κοιτίδα γνώσης.

 

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια