Έκπτωση – έκπληξη στους παιδικούς σταθμούς για τρίτεκνες οικογένειες

Μία ευχάριστη έκπληξη για τους τρίτεκνους επιφύλαξε η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015, όπου κυριάρχησαν τα προβλήματα και οι εκκρεμότητες σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Χίου.

Με αφορμή αίτηση μιας τρίτεκνης μητέρας από τα Καρδάμυλα, η οποία λόγω υψηλών περυσινών οικογενειακών εισοδημάτων πληρώνει 195 ευρώ τροφεία για το μικρότερο παιδί αν και φέτος ο ναυτικός σύζυγος παραμένει άνεργος από την αρχή του χρόνου, αποφασίστηκε η μείωση του ποσού σε ποσοστό 20%, ώστε να διευκολυνθεί η κατάστασή της.

Έτσι, μετά από παρέμβαση του κ. Παναγιώτη Δημητρακόπουλου της Χιακής Συμπολιτείας αποφασίστηκε επιπλέον η έκπτωση αυτή να ισχύσει για όλους τους τρίτεκνους αρκεί και τα άλλα δύο παιδιά να είναι σε σχολική ηλικία.

«Όχι» σε συντεχνιακές λογικές

Αντίθετα, κατά πλειοψηφία απορρίφθηκε άλλο σχετικό αίτημα εργαζόμενων στους παιδικούς σταθμούς να απαλλαγούν της υποχρέωσης καταβολής τροφείων, αφού – όπως τονίστηκε – το σχετικό αίτημα αν και μηδαμινού κόστους για το Νομικό Πρόσωπο υπέκρυπτε συντεχνιακές λογικές.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η μόνη που ψήφισε υπέρ του αιτήματος ήταν η εκπρόσωπος των Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ κα Αγγελική Γκιουβέτση, ενώ κατά τάχθηκαν τόσο η κα Κλαίρη Κωστάλα, από την Λαϊκή Συσπείρωση, όσο και ο κ. Δημητρακόπουλος από την Χιακή Συμπολιτεία, καθώς και το σύνολο των συμβούλων των άλλων παρατάξεων είτε της αντιπολίτευσης (κ. Ηλίας Κλεισσάς) και της πλειοψηφίας (κ.κ. Νίκος Λαμπρινούδης και Παντελής Καμπούρης).

Νέες προσλήψεις για τις ανάγκες των σταθμών

Στα σημαντικά της συνεδρίασης ήταν και η έγκριση πρόσληψης επτά ατόμων για τους παιδικούς σταθμούς, εκ των οποίων οι δύο θα είναι Π.Ε. νηπιαγωγών με προτεραιότητα για την μία θέση στην ειδική εκπαίδευση, δύο Τ.Ε. βρεφοκόμων, καθώς και τρία άτομα Υ.Ε. γενικών καθηκόντων, πάντα για τους παιδικούς σταθμούς.

Τέλος, αποφασίστηκε η αποξήλωση όλων των οργάνων (κούνιες, τραμπάλες κ.λπ.), που υπάρχουν στους αύλειους χώρους των παιδικών σταθμών, αφού σύμφωνα με την σχετική έκθεση που συνέταξε ειδικευμένη εταιρεία υποκρύπτουν κινδύνους για τα μικρά παιδιά και δεν υπήρχε περίπτωση αδειοδότησής τους, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Έτσι, ομόφωνα προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων και ποινικών ευθυνών αποφασίστηκε να ξηλωθούν τα πάντα και κατόπιν να αντικατασταθούν στο βαθμό των οικονομικών δυνατοτήτων του Νομικού Προσώπου με εγκεκριμένα όργανα σύμφωνα με την εξειδικευμένη τεχνική μελέτη.