Έκρηξη και οργή ΣΥΡΙΖΑ για τα ξερονήσια (βίντεο)

Με οργισμένο τρόπο αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την σεναριολογία για την δημιουργία κέντρων για πρόσφυγες και μετανάστες σε ξερονήσια, στην οποία μετέχουν και κυβερνητικοί παράγοντες, απορρίπτοντάς την ως υποβολιμαία και φασίζουσα, αλλά και έξω από κάθε δυνατότητα πραγματικού σχεδιασμού.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Άμυνας κ. Θεόδωρος Δρίτσας, που βρίσκεται με κλιμάκιο του κόμματος στη Χίο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, υπήρξε κάθετος, κατηγορηματικός και καταιγιστικός, τονίζοντας:

«Λοιπόν, ξερονήσια τέλος, είναι αδιανόητο και να συζητιέται καν. Κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Είναι έξω από κάθε αξιακό σύστημα, αλλά είναι έξω και από κάθε πρακτική δυνατότητα. Στα ξερονήσια δεν θα πάνε μόνον οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Θα πάνε και οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί και οι εργαζόμενοι, όλοι θα πάνε. Για να τελειώνουμε με αυτές τις ανοησίες, που δηλητηριάζουν τον κόσμο, του τρελαίνουν τα μυαλά, Και μετά χάνεται η κάθε εμπιστοσύνη…

Να τελειώνει η συζήτηση για τα ξερονήσια. Είναι υποβολιμαία, είναι φασίζουσα, είναι χειραγωγική και παραπλανητική για τις συνειδήσεις των πολιτών, είναι έξω από κάθε δυνατότητα πραγματικού σχεδιασμού. Και ανθρωπιστικά και νομικά, αλλά και πρακτικά».

Για το ίδιο θέμα η βουλευτής κα Όλγα Γεροβασίλη, αφού το χαρακτήρισε ακόμα πιο ανησυχητικό, τόνισε: «Αν όλα αυτά γίνονται για να πιεσθούν οι τοπικές κοινωνίες, να πιεσθεί η ελληνική κοινωνία και να πει στο τέλος, ας είναι και ξερονήσια, ε όχι δεν πρέπει να επιτρέψουμε, δεν πρέπει α επιστρέψουμε η χώρα μας να γυρίσει σε εποχές του εμφυλίου, στις εποχές του ΄60 και του ΄50. Αυτά δεν θα έπρεπε να ακούγονται και μάλιστα από αιρετούς είτε σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών, είτε σε επίπεδο κυβέρνησης».

Στη συνέντευξη, στην οποία ήταν επίσης παρών ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών κ. Μανώλης Στάθης και ο συντονιστής της Ν.Ε. Χίου κ. Φραγκίσκος Σέργης, κατέστη σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά των κλειστών κέντρων για τους πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ διευκρίνισαν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να λειτουργεί με την μορφή του προαναχωρησιακού κέντρου, στο οποίο θα φιλοξενούνται οι παραβατικοί.

Επέμειναν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ιδιαιτέρως στο θέμα της αποσυμφόρησης των νησιών και μετακίνησης προσφύγων στην ενδοχώρα και κάλεσαν την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις επιτάξεις και την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Καυτηρίασαν, τέλος, ακραίες συμπεριφορές τόσο εκ μέρους των δυνάμεων των ΜΑΤ, που ήρθαν στα νησιά και συμπεριφέρθηκαν ως κοινοί χούλιγκαν, όσο και την επίθεση σε βάρος ανδρών των ΜΑΤ στο ξενοδοχείο που διέμεναν κατά την ώρα της ανάπαυσής τους.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια