
Έκρηξη Καλογεράκη στο δημοτικό συμβούλιο – Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί
Με ανοικτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί έκλεισε οργισμένος, λίγο μετά τις 11 το βράδυ, την αποψινή (Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρος του σώματος κ. Παύλος Καλογεράκης.
Είχε προηγηθεί παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου της Πρωτοβουλίας για τη Χίο κ. Παντελή Καμπούρη, ο οποίος με αφορμή την αντικατάσταση δύο μελών του Νομικού Προσώπου αναφέρθηκε στην πλήρη απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου από τον πρόεδρο του Ν.Π. κ. Γιάννη Μανάρα, ο οποίος – όπως είπε – ουδέποτε τους ενημερώνει και ουδέποτε έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο.
Οι αναφορές αυτές ήταν αρκετές για να εξάψουν τον κ. Καλογεράκη, ο οποίος κατέθεσε με την σειρά του την δική του απογοήτευση, αλλά και θυμό, τόσο για την στάση του κ. Μανάρα, όσο και για την αντίστοιχη του προέδρου της ΔΙΑΝΟΧ κ. Φώτη Γιαννίρη, που απαξιώνουν τον θεσμό του δημοτικού συμβουλίου.
Επιτέθηκε, επίσης στους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής, οι οποίοι εν χορώ αποχώρησαν απόψε από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, καυτηριάζοντας την συμπεριφορά τους.
Επεσήμανε ότι δεν ανήκει στην δημοτική αρχή, αφού ως πρόεδρος του Δ.Σ. έχει εκλεγεί από όλους τους δημοτικούς συμβούλους, επανέλαβε πολλές φορές ότι έχει φτάσει στα όριά του και έκλεισε την συνεδρίαση λέγοντας: «Τελείωσα, δεν μπορώ, λύεται η συνεδρίαση. Κι αν δεν σας ξαναδώ γειά χαρά».