Έκρηξη Μιχαηλίδη για την… επιτομή του παλαιοκομματισμού

Ως επιτομή του παλαιοκομματισμού χαρακτήρισε ο υποψήφιος βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης όσα ισχυρίσθηκε περί επιστροφής της βουλευτικής έδρας της Χίου στον… φυσικό της χώρο ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ στη Χίο κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης, σε συνέντευξή του στον politischios.gr.

Με ύφος οργισμένο και απευθυνόμενος στον συνυποψήφιό του ο κ. Μιχαηλίδης μίλησε για αντίληψη ιδιοκτησιακού καθεστώτος στις βουλευτικές έδρες και τόνισε ότι η βουλευτική έδρα ανήκει στον ελληνικό λαό, ο οποίος και αποφασίζει σε ποιόν την εκχωρεί.

Στην συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Τρίτης, 25 Ιουνίου 2019, κατά τη παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις προσεχείς εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε τα εξής:

«Ως αντίληψη και λογική θα μου επιτρέψετε να πω ότι είναι η επιτομή του παλαιοκομματισμού. Δεν αντιλαμβάνομαι από πότε ισχύουν ιδιοκτησιακά καθεστώτα στις έδρες. Υπάρχουν φυσικοί και μη φυσικοί χώροι; Αυτό δεν το αντιλαμβάνομαι. Η έδρα ανήκει στον ελληνικό λαό και ο ελληνικός λαός αποφασίζει σε ποιόν την εκχωρεί. Και φαντάζομαι ότι δεν αμφισβητεί κανένας την νόμιμη εκλογική διαδικασία, δίνεται στο πλειοψηφούν κόμμα. Επομένως, φυσικοί χώροι και μη φυσικοί χώροι είναι στην φαντασία και στην αντίληψη κάποιων ανθρώπων του παρελθόντος, του πολύ σκοτεινού παρελθόντος, οι οποίοι βγήκαν απ΄ τα ντουλάπια και αρχίζουν αυτή τη στιγμή και βάζουν τέτοια ζητήματα. Νομίζω, λοιπόν, ότι ως αντίληψη είναι απαράδεκτη και προσβλητική πρώτα – πρώτα για τους πολίτες. Κατά δεύτερο λόγο, θέλω να πω ότι η έδρα ανήκει – επαναλαμβάνω – στον ελληνικό λαό και δίνεται μέσα από την εκλογική διαδικασία, δεν έχει κανέναν φυσικό χώρο, ο μόνος φυσικός χώρος είναι η ψήφος του χιώτικου λαού.

Επίσης, θα μου επιτρέψετε να επισημάνω ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε πληροφορίες ότι μετέρχονται κάποιοι τις γνωστές παλαιοκομματικές πρακτικές, θεμιτές και αθέμιτες, προσεγγίσεων σε πολίτες και προσπάθειας επηρεασμού, επαναλαμβάνω με θεμιτά αλλά και αθέμιτα μέσα της βούλησης των ψηφοφόρων. Τα ζητήματα αυτά τα παρακολουθούμε και είμαστε πολύ προβληματισμένοι για τις πρακτικές αυτές. Καλούμε τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς ανθρώπους να γυρίσουν την πλάτη στις λογικές αυτές και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα σε αυτούς, οι οποίοι μεθοδεύουν κλίμα ανωμαλίας σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Και να είναι βέβαιοι ότι αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Θα το αποτρέψουμε με κάθε τρόπο».

Ο κ. Μιχαηλίδης αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη καταγγελία του, τονίζοντας ότι «δεν θα ήθελα αυτή τη στιγμή να πω κάτι περισσότερο, νομίζω ότι αυτοί που μας ακούνε αυτή τη στιγμή το αντιλαμβάνονται με τον πλέον διαυγή τρόπο. Δεν χρειάζεται περισσότερη εξειδίκευση».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια