Εκσυγχρονίζει τρία αιολικά πάρκα του νομού Χίου η ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Στον πλήρη εκσυγχρονισμό των αιολικών πάρκων που διαθέτει σε Μελανειός, Ποταμιά και Ψαρά προχωρά η εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., με στόχο την διατήρηση της ίδιας παραγωγικής ισχύος αλλά με πολύ λιγότερες μονάδες (ανεμογεννήτριες).

Ήδη, την περασμένη Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016, βγήκε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο για την διακήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού, που αφορά συνολικά 12 αιολικά πάρκα σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και εκείνα του νομού Χίου.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα αιολικά πάρκα της Χίου το σχέδιο της εταιρείας προβλέπει την αποξήλωση όλων των παλαιών ανεμογεννητριών και την αντικατάστασή τους με νέες σύγχρονης τεχνολογίας, μεγαλύτερης μεν ισχύος η κάθε μία, αλλά συνολικά θα διατηρηθεί η ίδια ισχύς σε κάθε πάρκο. Συγκεκριμένα:

Αιολικό πάρκο Μελανειούς: Σήμερα έχει 11 ανεμογεννήτριες (δεν λειτουργούν όλες), οι οποίες θα αντικατασταθούν με τρεις νέες, συνολικής ισχύος 2,7 MW.

Αιολικό πάρκο Ποταμιάς: Σήμερα έχει 10 ανεμογεννήτριες, οι οποίες θα αντικατασταθούν με μόνον μία, συνολικής ισχύος 0,9 MW.

Αιολικό πάρκο Ψαρών: Σήμερα έχει 9 ανεμογεννήτριες, οι οποίες θα αντικατασταθούν με δύο, συνολικής ισχύος 1,8 MW.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου για τις νέες μονάδες εκτιμάται σε περίπου επτά έως οκτώ εκατομμύρια ευρώ.

Το σχέδιο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., αν και εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον και υλοποιηθεί ο διεθνής διαγωνισμός, προβλέπει την υπογραφή της σύμβασης εντός του πρώτου τριμήνου του 2017 και την ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας των νέων πάρκων εντός του 2018.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια