Εκτινάχθηκε στα 5,8 εκατ. ευρώ το Leader Αλιείας στη Χίο – Εντάσσονται όλες οι προτάσεις

Εντάσσονται στο πρόγραμμα για χρηματοδότηση όλες οι προτάσεις του Leader Αλιείας που έχουν αξιολογηθεί θετικά, με την 3η υπερδέσμευση που εξασφάλισε η Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Χίου (ΕΤΑΧ) και με την οποία εκτινάχθηκε η συνολική δημόσια δαπάνη του Leader Αλιείας στα 5.826.045,18 ευρώ.

Με την αύξηση αυτή, όπως αναφέρει σε σημερινή – Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2022 – ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΕΤΑΧ κ. Ιάκωβος Αμύγδαλος και οι τελευταίες 27 θετικά αξιολογημένες προτάσεις οι οποίες δεν είχαν ενταχθεί λόγω προϋπολογισμού, πλέον μπορούν να επιδοτηθούν.

«Το παραπάνω θετικό αποτέλεσμα ήταν ένας αγώνας δρόμου για την διοίκηση της ΕΤΑΧ, αφού ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος ήταν μόλις 996.000 ευρώ και η υπερδέσμευση σε ποσοστό 600%, έξι φορές πάνω από τον αρχικό προϋπολογισμό, ήταν για πολλούς άπιαστο όνειρο», προσθέτει ο κ. Αμύγδαλος.

Τονίζει, τέλος, ότι «ξεκινάει τώρα ένας νέος αγώνας για τους επενδυτές που εντάσσονται και πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις πράξεις τους μέχρι το τέλος του 2023».