Εκτός ψηφοδελτίου Μουτζούρη ο Αθηνάδης αλλά εντός γκρουπ στήριξης

Επιστολή με την οποία ανακοινώνει ότι δen θα είναι υποψήφιος με τον κ. Κωνσταντίνο Mουτζούρη λόγω προσωπικών λόγων αλλα στηρίzει το έργο τους συνδυασμού, εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Λεωνίδας Αθηνάδης.

Η επιστολή

Αγαπητοί φίλοι,

όπως θα είδατε και από την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων των συνδυασμών, δεν εμφανίζομαι ως υποψήφιος, λόγοι προσωπικοί και επαγγελματικοί με έκαναν να καταλήξω σε αυτή μου την απόφαση. Στα 4 χρόνια της θητείας μου είτε ως αντιπολίτευση είτε ως ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος συνεργαζόμενος με το Άλμα Ανάπτυξης του κ. Κώστα Μουτζούρη θεωρώ ότι κλείνω τη θητεία μου με θετικό πρόσημο και στις 3 Αντιπεριφέρειες που μου ανέθεσε ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Μουτζούρης.

Στη διάρκεια της διετούς θητείας μου ως Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας ξεκινήσαμε το Γραφείο Καινοτομίας της Περιφέρειας σημειώνοντας μάλιστα σημαντικές επιτυχίες όπως τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε 2 πιλοτικά Ευρωπαϊκά προγράμματα. Το ένα Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας όπου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι η μοναδική από την Ελλάδα που συμμετέχει ανάμεσα σε 28 περιφέρειες όλης της Ευρώπης. Το δεύτερο πιλοτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τους 17 στόχους του ΟΗΕ σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη. Και στα δύο αυτά πιλοτικά προγράμματα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δια του Γραφείου Καινοτομίας είναι επικεφαλής ομάδων εργασίας.

Παράλληλα το Περιφερειακό Συμβούλιο επικύρωσε την πρόταση του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τη χρήση του συνεδριακού κέντρου Γ. Καλουτάς για δημιουργία κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, Γαλάζιας και Κυκλικής Οικονομίας.

Επίσης, είμαστε σε διαπραγματεύσεις με το Εθνικό Αστεροσκοπείο για τη δημιουργία αστεροσκοπείου στη Χίο το οποίο θα είναι το ανατολικότερο της Ευρωπαϊκής ένωσης και θα εξυπηρετεί εθνικούς και επιστημονικούς σκοπούς.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τη κ. Χριστιάνα Καλογήρου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε καλώντας με να συμμετάσχω στο συνδυασμό της και τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη που με τίμησε αναθέτοντας μου 3 αντιπεριφέρειες. Καλή επιτυχία στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές και καλή συνέχεια στο έργο του, το οποίο και στηρίζω.