Έλα σε ανοικτό Δ.Σ. για την κωλοτούμπα, προκαλεί τον Κάρμαντζη η ΛΑΣ

Καταγγέλλει και τρολάρει τον δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, που δηλώνει ότι είναι ώριμες οι συνθήκες για την δημιουργία νέας δομής προσφύγων και μεταναστών, η Λαϊκή Συσπείρωση, λέγοντας ότι αφού απέτυχαν οι προηγούμενοι λαγοί μπήκε ο ίδιος μπροστά ως… βαρύ πυροβολικό για να φέρει σε πέρας την κωλοτούμπα της δημοτικής αρχής.

Αφού αποδομεί τα περί ώριμων συνθηκών που επικαλείται ο κ. Κάρμαντζης, η ΛΑΣ τον προκαλεί – εφόσον επιμένει και επιθυμεί – να συνεδριάσει δια ζώσης το δημοτικό συμβούλιο (στο Ομήρειο, στην πλατεία ή στο κλειστό γυμναστήριο), παρουσία κόσμου, που θα απαιτήσει και πάλι αποσυμφόρηση και κλείσιμο της ΒΙΑΛ και κανένα νέο κέντρο κλειστό ή ανοικτό.

Αναλυτικά, στη ανακοίνωσή της, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, η ΛΑΣ επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Δεν μας κάνουν εντύπωση οι δηλώσεις του δημάρχου κ. Κάρμαντζη, στον απολογισμό της δημοτικής αρχής, μιας και είναι γνωστό ότι με τον υπουργό Μετανάστευσης κ. Μηταράκη και την κυβέρνηση της Ν.Δ., αποτελούν σάρκα μία.

Άλλωστε, οι προηγούμενοι «λαγοί» φαίνεται δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και μπήκε στη μέση το βαρύ πυροβολικό να διευθετήσει την κωλοτούμπα, για την δημιουργία νέας δομής εκτός αστικού ιστού, όπως είναι το αφήγημά τους.

Τι να πούμε! Η επιτομή της αθλιότητας της πολιτικής της Ν.Δ. και των στελεχών της, σε βαθμό, που μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑ, που δημιούργησε την ΒΙΑΛ, κάνει αντιπολίτευση!!!

Αλήθεια, όμως, ας μας πει ο κ. δήμαρχος, ποιες είναι οι ώριμες συνθήκες για την ανατροπή των όσων πολλαπλώς έχει αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο;

  • Το ολοκαύτωμα – κραυγή της Μόριας;
  • Οι άλλες μικρότερες φωτιές στα ΚΥΤ;
  • Η πανδημία του κορονοϊού, που μετατρέπει τα ΚΥΤ σε υγειονομικές βόμβες;
  • Οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι;
  • Οι απειλές πολέμου του Ερντογάν και η εργαλειοποίηση προσφύγων και μεταναστών;

Ρωτάμε:

Όλα αυτά συνηγορούν σε νέα κέντρα φυλακές της Ε.Ε. ή το αντίθετο;

Όλα αυτά συνηγορούν στην ασφάλεια των νησιών μας από τους σχεδιασμούς της τουρκικής αστικής τάξης και των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ ή αυξάνουν τους κινδύνους;

Γνωρίζουμε ότι έχουν διαλέξει στρατόπεδο και ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή απέναντι από τα συμφέροντα του χιώτικου λαού και των νησιωτών, οπότε δεν περιμένουμε απαντήσεις πέραν από τους παπαγαλισμούς της κυβέρνησης και του κ. Μηταράκη.

Γνωρίζουμε τα… ανθρωπιστικά τους αισθήματα για νέο κέντρο στη “μέση του πουθενά”.

Ένα να γνωρίζουν: Την απόφαση για κανένα νέο κέντρο κλειστό ή ανοικτό την πήρε ο χιώτικος λαός πάνω στα βουνά, εκεί θα την ξαναπάρει όσες κωλοτούμπες και να κάνουν».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια