Ελεύθεροι οι έξι Έλληνες, καθ΄ οδόν προς Τσεσμέ

Ελεύθεροι αφέθηκαν πριν λίγη ώρα οι έξι Έλληνες (πιθανότατα όλοι Χιώτες) που είχαν συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές, όταν βρέθηκαν με το σκάφος τους μάλλον σε τουρκικά χωρικά ύδατα μεταξύ Χίου και Σάμου και τουρκική ακταιωρός τους μετέφερε στον Τσεσμέ. Στην συνέχεια οι έξι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Σμύρνη.

Οι έξι Έλληνες, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο είχε αναλάβει την υπόθεση, βρίσκονται καθ΄ οδόν από την Σμύρνη προς τον Τσεσμέ, όπου – μετά την διεκπεραίωση ορισμένων τυπικών ζητημάτων και την πληρωμή κάποιου προστίμου – θα παραλάβουν το σκάφος τους, προκειμένου να επιστρέψουν στη Χίο.

Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ η άφιξή τους στη Χίιο αναμένεται ότι θα γίνει κατά τις απογευματινές ώρες.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10:35

Στο λιμάνι του Τσεσμέ έχει οδηγηθεί από την τουρκική ακτοφυλακή το σκάφος «ΜΙΑ» με έξι Έλληνες, κατά πάσα πιθανότητα όλοι Χιώτες, επιβαίνοντες, οι οποίοι είχαν αποπλεύσει από το λιμάνι της Χίου το πρωί της Κυριακής, 23 Οκτωβρίου 2016.

Οι επιβαίνοντες δεν είχαν δώσει σημεία ζωής, τουλάχιστον στις λιμενικές αρχές, έως το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου 2016, οπότε και προσήλθαν συγγενείς τους στο λιμεναρχείο Χίου και ανέφεραν το περιστατικό.

Το σκάφος προσεγγίσθηκε από την τουρκική ακτοφυλακή μάλλον εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, μεταξύ Χίου και Σάμου.

Το σκάφος, το οποίο έχει καταχωρηθεί ως θαλαμηγός, είναι σημαίας Virgin Islands (Παρθένοι Νήσοι) και βρίσκεται επί μακρόν ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Χίου.

Στην υπόθεση έχει εμπλακεί το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ από πλευράς λιμενικών αρχών το θέμα χειρίζεται κεντρικά το υπουργείο Ναυτιλίας από το οποίο και αναμένεται να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

Φωτό αρχείου

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια