«Έλυσε» ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα ο Μητσοτάκης – Μέσα στην 4ετία θα τελειώσουν τα έργα στη Χίο (βίντεο & φωτό)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:08 Παράταση στον… εαυτό του έδωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταθέτοντας στο μέλλον – εντός της κυβερνητικής τετραετίας – την ολοκλήρωση των μεγάλων δημοσίων έργων της Χίου, ορισμένα εκ των οποίων έπρεπε ήδη να έχουν παραδοθεί και να λειτουργούν.

Αφού άκουσε τα «παράπονα» του αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Βρουλή για τις καθυστερήσεις των έργων ο πρωθυπουργός τον άκουσε μεν, φάνηκε να έχει γνώση του προβλήματος, αλλά μετέθεσε την ολοκλήρωσή τους για αργότερα.

Το ίδιο επανέλαβε και κατά την ομιλία του σε πυκνό ακροατήριο στον πεζόδρομο της Απλωταριάς, αναφερόμενος ειδικότερα στην επέκταση του διαδρόμου προσγειώσεων – απογειώσεων του αεροδρομίου Χίου, στο δικαστικό μέγαρο και στο πονεμένο – όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε – φράγμα Κόρης Γεφύρι.

Εντός της τετραετίας, πρόσθεσε, τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί, προφανώς παραβλέποντας ότι ήδη έχει παρέλθει μία τετραετία, τα έργα αυτά είναι καθηλωμένα και η παράταση που ο ίδιος έδωσε, είναι ομολογία της κυβερνητικής αποτυχίας.

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε, επίσης, ότι υπάρχει ακρίβεια, αλλά έχουμε το αντίδοτο είπε κατά κάποιο τρόπο, αναφέροντας την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ και του μέσου μισθού, καθώς και τους ελέγχους στην αγορά!

Υπερηφανεύθηκε ακόμα για την… τιθάσευση της ανεργίας, λέγοντας ότι το προηγούμενο διάστημα έρχονταν οι άνεργοι και μας ζητούσαν δουλειά, ενώ τώρα έρχονται οι επιχειρηματίες και παραπονούνται ότι δεν βρίσκουν εργαζόμενους! Χωρίς, ωστόσο, να εξηγήσει ότι οι επιχειρήσεις δεν βρίσκουν εργαζόμενους, επειδή δίνουν ψίχουλα και τους ξεθεώνουν στην δουλειά, με 10ωρα και 12ωρα, όπως προηγουμένως κατήγγειλε το νομαρχιακό τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε κρίσιμες για την κυβερνητική σταθερότητα και τις ευρωπαϊκές εξελίξεις τις επερχόμενες ευρωεκλογές και κάλεσε τους πολίτες της Χίου να στηρίξουν την Νέα Δημοκρατία και να την αναδείξουν πρώτη δύναμη και με υψηλό ποσοστό, όπως και στις εκλογές του Ιουνίου 2023.

Ο πρωθυπουργός σε όλη την διάρκεια της διαδρομής, πριν και μετά την ομιλία του, σταμάτησε πολλές φορές, συνομίλησε με πολίτες και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Υποδοχή Μητσοτάκη με διαμαρτυρίες στο δημαρχείο Χίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 10:36

Με καθυστέρηση μισής ώρας έφτασε στο δημαρχείο Χίου το πρωί της Παρασκευής, 10 Μάη 2024, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και μετά την υποδοχή του μπήκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για μια σύντομη σύσκεψη και συζήτηση με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες του νομού Χίου.

Παρόντες ο δήμαρχος Χίου κ. Γιάννης Μαλαφής, ο δήμαρχος Οινουσσών κ. Γιώργος Δανιήλ ο δήμαρχος Ψαρών κ. Κώστας Βρατσάνος,  αντιδήμαρχοι,  ο βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης αλλά και πλήθος κομματικών παραγόντων της Ν.Δ.

Μετά τη συνάντηση αυτή ο κ. Μητσοτάκης θα κατευθυνθεί στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Χίου και στη συνέχεια στην οδό Απλωταριάς όπου θα έχει συνάντηση με τους πολίτες και ομιλία.

Να σημειωθεί ότι τον πρωθυπουργό “υποδέχθηκε” με διαμαρτυρία κάτω από το δημαρχείο το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ όπου με συνθήματα και πανό ενημέρωναν για τα πραγματικά προβλήματα ρτων πολιτών, όπως η ακρίβεια και η υποβάθμιση του ΕΣΥ.

Θα επανέλθουμε με νεότερες πληροφορίες