Έλλειψη χρημάτων, στάση εργασιών στο περίφημο open mall της Χίου

Ένα ακόμα έργο που με πολλές τυμπανοκρουσίες ξεκίνησε η προηγούμενη δημοτική αρχή της Χίου, το περίφημο open mall έχει σταματήσει, εγκλωβίζοντας τους καταστηματάρχες στις οδούς Αμάντου και Σκυλίτση, αλλά και τον ανάδοχο του έργου που ακόμα περιμένει να πάρει προκαταβολή!

Το έργο του open mall συμβασιοποιήθηκε τον Οκτώβριο 2023, ξεκίνησε τον επόμενο μήνα και στις 22 Δεκεμβρίου εν όψει και των Χριστουγέννων οι εργασίες διεκόπησαν, προκειμένου να αρχίσουν εκ νέου στις 8 Ιανουαρίου 2024. Λόγω κακών καιρικών συνθηκών ο εργολάβος δούλεψε ελάχιστες ημέρες και εκεί έμεινε το έργο.

Αιτία η μη καταβολή εκ μέρους του δήμου Χίου ούτε ενός ευρώ στον ανάδοχο του έργου, ο οποίος και φυσικό αντικείμενο έχει εκτελέσει και υλικά έχει παραγγείλει. Όσο δε για την προκαταβολή εν όψει έναρξης των εργασιών, αυτή έχει μείνει στην τυπική πρόβλεψη του νόμου και της σύμβασης.

Η «καυτή πατάτα» – μία ακόμα – έχει πέσει στα χέρια της δημοτικής αρχής του κ. Γιάννη Μαλαφή, που αναζητεί τον τρόπο χρηματοδότησης του αναδόχου, ώστε να γίνει επανεκκίνηση των εργασιών.