Έλλειψη χρημάτων στάση… έργων στην Χρήστου και… χορτοκοπές στο αεροδρόμιο (βίντεο)

Η έλλειψη χρημάτων βουλιάζει δύο πολυδιαφημισμένα έργα της Χίου, την οδό Ιωάννου Χρήστου που καμαρώνει ο δήμαρχος κ. Σταμάτης Κάρμαντζης και το αεροδρόμιο, για το οποίο έχει να λέει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης.

Όπως αποκάλυψε σε σημερινή – Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 – συνέντευξη Τύπου ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Κλιαμενάκης εδώ και 25 ημέρες έχουν σταματήσει οι εργασίες στην οδό Χρήστου, παρασύροντας και τα έργα του αεροδρομίου, που… εν χορδαίς και οργάνοις ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός.

Διευκρίνισε ότι αν δεν δοθεί στην κυκλοφορία, έστω και προσωρινά, η Χρήστου δεν μπορούν να κλείσουν οι κάθετοι δρόμοι εντός της απαλλοτριωθείσας έκτασης και ως εκ τούτου δεν μπορούν να αρχίσουν ουσιαστικά τα έργα επέκτασης του διαδρόμου προσγειώσεων – απογειώσεων του αεροδρομίου.

Μια γρήγορη επίσκεψη – αυτοψία στην περιοχή του αεροδρομίου δείχνει ότι τα μηχανήματα του αναδόχου για το έργο του αεροδρομίου όποτε αυτά δουλεύουν δεν κάνουν παρά μετακινήσεις επιφανειακών χωμάτων και… χορτοκοπές στην έκταση, αφού το έργο καθαρισμού της (clear way) είχε γίνει με προηγούμενη εργολαβία.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Κλιαμενάκης ενώ τα έργα στην οδό Χρήστου είχαν διακοπεί η δημοτική αρχή έκανε δηλώσεις, σύμφωνα με τις οποίες το έργο θα παραδιδόταν σε κυκλοφορία τον Απρίλιο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του ο astraparis.gr από τον Ιούλιο του 2021, που άρχισαν οι εργασίες στην Χρήστου κι ενώ έχει εκτελεσθεί περίπου το 55-60% του έργου η ανάδοχος εταιρεία Πυλώνας Α.Ε. δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ! Οπότε, μοιραία και ανέστειλε τις εργασίες της περί τα τέλη Φεβρουαρίου 2022.

Εφ΄ όλης της ύλης επίθεση στην δημοτική αρχή

Ο κ. Κλιαμενάκης επεξέτεινε την κριτική του σε όλες τις δράσεις της δημοτικής αρχής Κάρμαντζη, την οποία κατηγόρησε για την λειτουργία του δήμου, για την έλλειψη ενημέρωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχει κάνει 35 αιτήσεις παροχής στοιχείων και μόνον από το Νομικό Πρόσωπο έχει λάβει απάντηση. Για όλα τα άλλα (δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, τεχνική υπηρεσία, ΔΙΑΝΟΧ, ΔΕΥΑΧ κ.λπ.) τον παραπέμπουν στις αναρτήσεις των αποφάσεων στην Διαύγεια.

Για το περιβόητο θέμα του πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία ήταν κατηγορηματικός ότι η ευθύνη βαρύνει την δημοτική αρχή και ειδικότερα τον αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Γιώργο Μπελέγρη, ο οποίος ενώ στις 21 Οκτωβρίου 2021 δήλωνε ότι ήταν εξασφαλισμένο το πετρέλαιο των σχολείων, δεν αντελήφθη ότι έληξε η σύμβαση με τον πρατηριούχο τον Φεβρουάριο.

Ιδιαίτερα καταγγελτικός ήταν επίσης σε ό,τι αφορά τις πληρωμές των εργαζομένων του δήμου, τονίζοντας ότι όταν ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών η παράταση των συμβάσεών τους έως το τέλος Μαρτίου 2022 όφειλε η δημοτική αρχή να φέρει στο συμβούλιο το θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και να εξασφαλισθεί η πληρωμή των μισθών του, κάτι που δεν έκανε.

Ανακοίνωσε, τέλος, ο κ. Κλιαμενάκης το όραμά του για την νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, που πρέπει να συμπαραστέκεται στον συνάνθρωπο και να αγαπά τον τόπο, είπε ότι γίνονται συζητήσεις για νέο σχήμα δημοτικής παράταξης, αλλά απέφυγε να αποκαλύψει περισσότερα για επικεφαλής και ποιοί έχουν εκδηλώσει πρόθεση συστράτευσης.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια