Εμείς είμαστε η συντονιστική επιτροπή και δεν φοβόμαστε – Απειλεί ο Μηταράκης

Δώδεκα μέλη της συντονιστικής επιτροπής αιρετών και κατοίκων της Χίου, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή απόκρουσης των κυβερνητικών σχεδίων για την δημιουργία της υπερδομής στο Αίπος, υπογράφουν κείμενο διαμαρτυρίας και συνάμα απάντησης στην έρπουσα φημολογία ότι η διεύθυνση αστυνομίας Χίου φέρεται να εξετάζει τις ευθύνες μελών της για τα επεισόδια που έγιναν κατά ανδρών των ΜΑΤ, στις 26 Φεβρουαρίου 2020, στο ξενοδοχείο Erytha.

Πρόκειται για την έρευνα συμμετοχής καθ΄ οιονδήποτε τρόπο κι άλλων ατόμων, πέραν των 29 για τα οποία έχει ήδη σχηματισθεί δικογραφία, η οποία έχει διαβιβασθεί στην εισαγγελία Χίου, όπως ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020.

Την ίδια στιγμή (Κυριακή 26 Απριλίου 2020) ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, πληροφορηθείς – προφανώς – την έκδοση της ανακοίνωσης απειλεί με μηνύσεις και αστικά δικαστήρια, δηλώνοντας: «Διαβάζω ανακοινώσεις στη Χίο που αναφέρονται σε εμένα, δέχομαι την κριτική αλλά υπάρχουν και ότι, η υπέρβαση των οποίων ενέχει ποινικές και αστικές ευθύνες».

Οι υπογράφοντες την ανακοίνωση – διαμαρτυρία, την Κυριακή 26 Απριλίου 2020, δηλώνουν: «Να ξέρουν ότι θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους στα δόλια σχέδια τους! Επειδή, μάλιστα, έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και δεν φοβόμαστε να εκτεθούμε για μια ακόμη φορά, 12μελής αντιπροσωπεία από την επιτροπή υπογράφουμε την διαμαρτυρία μας για όσους προσποιούνται πως δήθεν δεν μας γνωρίζουν!».

Αφού χαρακτηρίζουν τα φημολογούμενα σχέδια δίωξης της συντονιστικής επιτροπής ως πολιτικό πογκρόμ της κυβέρνησης και του κ. Μηταράκη για τα γεγονότα αντίστασης στις επιτάξεις και την υπερδομή, τονίζουν τα ακόλουθα:

«Φαίνεται ότι η κυβερνητική πολιτική και ο υπουργός της κ. Μηταράκης, αποφάσισαν να συνεχίσουν τον κατήφορο μέχρι να  φτάσουν στον πάτο, προκειμένου να επιβάλλουν τη πολιτική τους σε βάρος της Χίου και των νησιών του Β.Α. Αιγαίου, αναφορικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Την ώρα που η εισβολή των ΜΑΤ και οι βιαιοπραγίες τους σε Χίο και Λέσβο μένουν στο απυρόβλητο, ενώ ταυτόχρονα επιταχύνονται άδικες διώξεις σε Χιώτες για την αντίδρασή τους στην άδικη αυτή βία, την ώρα που τα βίντεο και οι αποδείξεις της τρομοκρατικής τους δράσης είναι ξεκάθαρα, εντέλλεται η αστυνομική διεύθυνση Χίου να ψάχνει υποκινητές των επεισοδίων στη συντονιστική επιτροπή αιρετών και κατοίκων της Χίου!!!

Αν αυτό δεν είναι θράσος, τότε τι είναι;

Έχουν σκεφτεί τα κυβερνητικά μυαλά και ο κ. Μηταράκης, ιθύνων νους και μοναδικός υπαίτιος της επίθεσης εναντίον του νησιού μας, αν δεν υπήρχε η συντονιστική επιτροπή τι θα γινόταν;

Έχουν σκεφτεί, αν όλα ήταν αφημένα στις αυθόρμητες αντιδράσεις και μόνο σε αυτές, μετά από τόση αναίτια βία που δέχτηκε ο κόσμος πώς θα αντιδρούσε;

Έχουν σκεφτεί ποιος ήταν ο ρόλος της συντονιστικής απέναντι σε προβοκάτσιες και αψυχολόγητες ενέργειες, που επί της ουσίας καλλιεργούσε ή και υπέθαλπε (καταλαβαίνουν όλοι τι εννοούμε γιατί δεν είμαστε χτεσινοί) η κρατική βία;

Σε ποια εποχή ζούμε και μετέρχονται τέτοια μέσα, για να ξεμπερδεύουν με τη συντονιστική επιτροπή αγώνα αιρετών και κατοίκων της Χίου;

Πού διδάχθηκαν και εφαρμόζουν ανερυθρίαστα αυτές τις παρακρατικές μεθόδους, για να ξεμπερδεύουν με αυτούς που θεωρούν αντιπάλους τους;

Τους καλούμε να σταματήσουν τώρα τον κατήφορό τους! Τους καλούμε να σταματήσουν να διχάζουν και να στοχοποιούν την συντονιστική, νομίζοντας ότι έτσι θα φοβηθούμε και θα περάσει η τρομοκρατία τους.

Στο εδώλιο να καθίσουν οι ηθικοί αυτουργοί της εισβολής των ΜΑΤ, οι κυβερνητικοί δηλαδή και επιτελικοί ιθύνοντες της βίας. Επωμίζονται τεράστιες ευθύνες κοντά σε αυτές που ήδη έχουν!

Καλούμε όλους τους μαζικούς και πολιτικούς φορείς της Χίου να καταδικάσουν αυτή την τρομοκρατική πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργού της!

Επειδή οι δίκαιοι αγώνες δυναμώνουν μετά από διώξεις, εκφοβισμούς και τρομοκρατία, σας γνωρίζουμε ότι με αυτή σας την πράξη  δυναμώσατε τη φλόγα που ζεσταίνει τον πάνδημο αγώνα μας. Για άλλη μια φορά οι έχοντες την εξουσία, υποτιμούν τη συλλογική και ομόθυμη αντίδραση. Η Χίος είναι ενωμένη – και αυτό ενοχλεί – ενάντια στους άδικους και αντιδημοκρατικούς χειρισμούς.

Εμείς δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ πιο δυνατοί από ποτέ να υποστούμε οποιαδήποτε συνέπεια για την προάσπιση των συμφερόντων του νησιού μας!!! Να ξέρουν ότι θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους στα δόλια σχέδια τους! Επειδή, μάλιστα, έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και δεν φοβόμαστε να εκτεθούμε για μια ακόμη φορά, 12μελής αντιπροσωπεία από την επιτροπή υπογράφουμε την διαμαρτυρία μας για όσους προσποιούνται πως δήθεν δεν μας γνωρίζουν!».

Υπογράφουν εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής οι (με αλφαβητική σειρά):

Αγιωργούσης Γεώργιος, δημοτικός σύμβουλος Χίου – πολιτικός μηχανικός

Αθανασόπουλος Δημήτριος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

Κριμιζής Χριστόφορος, περιφερειακός σύμβουλος – επιχειρηματίας

Κωστάλα Κλαίρη, δημοτική σύμβουλος Χίου – συνταξιούχος Δ.Υ.

Κωστάλας Σπύρος, τοπικός σύμβουλος Βροντάδου

Νύκτας Νικόλαος, δημοτικός σύμβουλος Χίου – οικονομολόγος

Μισετζής Ιωάννης, επιχειρηματίας

Μωράκης Νικόλαος, εργολάβος τεχνικών έργων

Παππάς Βασίλειος, πρόεδρος ΟΕΒΕ – επιχειρηματίας

Σκούφαλος Μάρκος, δημοτικός σύμβουλος Χίου – εκπαιδευτικός Α΄βαθμιας

Χούλης Νικόλαος, εκπαιδευτικός Β΄βάθμιας

Ψώρρας Ιάκωβος, εργολάβος τεχνικών έργων.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια