Εμμένουν στις θέσεις τους για τη μισθοδοσία οι ιερείς

Γυρνούν την πλάτη ανεπιστρεπτί οι ιερείς στην νέα πρόταση της κυβέρνησης για τη μισθοδοσία τους υποστηρίζοντας πως πρόκειται για mia pr;otash κατά βάση ίδια με την προηγούμενη αλλά σε πιο εκλεπτυσμένη συσκευασία.

Ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου ως εκπρόσωπος τύπου του ΙΣΚΕ προχώρησε σε δηλώσεις επί τους θέματος. Όπως δημοσίευσε το dogma.gr,

Ο Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος απορρίπτει την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας που είδε χθες το φως της δημοσιότητας για τη μισθοδοσία τους.  Εκφράζοντας ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου την έντονη δυσαρέσκεια των κληρικών για τις κυβερνητικές θέσεις, δήλωσε ότι «η θέση του Ι.Σ.Κ.Ε παραμένει αμετάβλητη» καθώς  «τίποτα καινούργιο δεν προσέφερε χθες ο Υπουργός Παιδείας με το κείμενο που έδωσε στην Επιτροπή Διαλόγου, εξ’ και η Επιτροπή δήλωσε ότι θα εξετάσει τα θέματα για τα οποία είναι εξουσιοδοτημένη, παραπέποντας το θέμα της μισθοδοσίας  στην Ιεραρχία».

«Όσα διαβάσαμε είναι τα ίδια πράγματα με άλλα λόγια. Σερβιρισμένα με έναν διαφορετικό τρόπο, καθησυχαστικό για το Υπουργείο, ανησυχητικό για εμάς λόγω της εμμονής του Υπουργείου να θέλει να κάνει κάτι ζημιογόνο για τους ιερείς», συνέχισε σε  ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ι.Σ.Κ.Ε.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι ενώ το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να… «χρυσώσει το χάπι στους κληρικούς, εκείνοι προτιμούν τον ειλικρινή διάλογο, ο οποίος φάνηκε ότι δεν υπάρχει», τονίζοντας ότι ανέμεναν τις προτάσεις του Υπουργείου από το περασμένο έτος…

Αμφισβητώντας τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου αναρωτήθηκε » Πώς είναι δυνατόν να προτείνει την ίδρυση νέου Ταμείου Μισθοδοσίας – ανεξάρτητο από τη Ενιαία Αρχή Πληρωμών- , το οποίο θα δέχεται ως επίδομα το ποσό της μισθοδοσίας και θα συνεχίσει να μας πληρώνει από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών;».

Σχόλια