Εν αιθρία η κατάσχεση από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Χίου

Καταιγιστικά και εν αιθρία δέχθηκε η διοίκηση του νοσοκομείου Χίου το κατασχετήριο των 550.000 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό, από τον οποίο οι εργαζόμενοι διεκδικούν το ποσό αυτό έναντι οφειλών  όπως υποστηρίζουν  που προκύπτουν από την εκτέλεση παλαιότερων δικαστικών αποφάσεων.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018, η διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου κα Ελένη Κανταράκη, ουδεμία προειδοποίηση υπήρξε προς το νοσοκομείο για οποιεσδήποτε οφειλές προς τους εργαζόμενους, αλλά ούτε και δόθηκε χρόνος για την εξέταση του αιτήματός τους.

Αιφνιδιαστικά οι εργαζόμενοι, με απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου (ΣΕΣΝΟΧ) προέβησαν σε συγκέντρωση έξω από το γραφείο της διοικήτριας, συγκέντρωση η οποία συνεχίζεται και τώρα, μετά δε μάλιστα την απόφαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου Χίου να ασκήσει αίτημα ανακοπής και αναστολής εκτέλεσης της κατάσχεσης.

Όλη η ιστορία φαίνεται ότι ξεκινά το 2007, οπότε οι εργαζόμενοι κέρδισαν δικαστική απόφαση για την καταβολή (αναδρομικά) επιδόματος. Οι αποφάσεις αυτές του 2007 εκτελέσθηκαν και τα ποσά καταβλήθηκαν στους εργαζόμενους το 2013.

Πριν λίγες προφανώς ημέρες μετά από παρέμβαση του δικηγορικού γραφείου των εργαζομένων διαπιστώθηκε ότι – κατά την δική τους εκτίμηση – δεν έγινε ορθά ο υπολογισμός των οφειλομένων τόκων κ.λπ., ακολούθησε κοινοποίηση των αποφάσεων με αντίγραφα των απογράφων και νέο υπολογισμό των τόκων, με την προκύπτουσα διαφορά, στην τράπεζα και έτσι δεσμεύθηκε το ποσό των 550.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του νοσοκομείου Χίου.

Η κα Κανταράκη διευκρίνισε ότι ουδεμία πρόθεση έχει είτε η διοίκηση, είτε η προϊσταμένη αρχή να αντιδικήσουν με τους εργαζόμενους και να μην τους καταβληθούν τα όποια τυχόν ποσά τους οφείλονται για την επικαλούμενη αιτία. Ωστόσο, είναι αναγκαίο, πρόσθεσε, να δοθεί χρόνος στο νοσοκομείο και στην διοίκηση να εξετάσουν το αίτημα, να προβούν σε επανυπολογισμό με βάση τις δικαστικές αποφάσεις του 2007 και να αποδώσουν τα όποια ποσά προκύψουν στους δικαιούχους εργαζόμενους του νοσοκομείου Χίου.