Ένα χρόνο μετά κι είμαστε ακόμη στο 0

Της Αγγελικής Κωνσταντίνου

Βλέπω από το πρωί αρθρογραφίες- μνημόσυνα για τη σημερινή μέρα, «σαν σήμερα ήρθαν τα ΜΑΤ, σαν σήμερα τους αντιμετωπίσαμε, σαν σήμερα ήρθαμε αντιμέτωποι με την απρόκλητη βία και τόσα άλλα».

Σαν σήμερα  είδαμε την αλήθεια κατάματα, κάποιοι από μας, αλλά επιλέξαμε λίγες μέρες μετά και πάλι να γυρίσουμε στο ψέμα για να μπορούμε να κοιμόμαστε τα βράδια.

Πέρσι είδαμε πώς μας αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, πώς μας βλέπει και πώς βλέπει κι όλους εκείνους που κατά διαστήματα τους στέλνει τα ΜΑΤ, είτε είναι απεργοί, είτε μαθητές, φοιτητές ή συνταξιούχοι.

Σαν σήμερα είδαμε ότι τα ΜΑΤ μπορούν να γίνουν μέσα σε λίγες ώρες μπαχαλάκηδες και συνειδητοποιήσαμε ότι μπορεί να είναι οι ίδιοι που πρωταγωνιστούν σε βανδαλισμούς επεισόδια και άλλα «καλούδια» που γίνονται στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο, παράλληλα με εκδηλώσεις και πορείες διαμαρτυρίας.

Σαν σήμερα διαπιστώσαμε τι μας σερβίρουν τα μεγάλα κανάλια, αφού ο «εναγκαλισμός» των πολιτών και ο ξυλοδαρμός τους από τα ΜΑΤ έπαιξαν τη δεύτερη μέρα στα μεγάλα κανάλια κι αυτό επειδή υπήρχε και το αντίβαρο από τα επεισόδια στο Erytha.

Αλλά, συνεχίζoυμε να χάφτουμε ότι μας σερβίρει το κουτί, γιατί το ‘χουμε εύκολο. Πού να τρέχουμε τώρα να ψάχνουμε site, να ανοίγουμε εφημερίδα, να ενημερωνόμαστε, να προβληματιζόμαστε… Τρεις το γάλα τρεις το ξύδι και μέχρι εκεί

Ένα χρόνο μετά κι ευθύνες εννοείται ότι δεν έχουν αποδοθεί. Η δικαιοσύνη έχει πολλές ταχύτητες άλλωστε…

Ένα χρόνο μετά και είμαστε στο μηδέν. Από το Αίπος στο Θόλος και έπεται συνέχεια… Ας κρατήσουμε τα «πέρσι» σαν «καύσιμο» κι όχι ως μνημόσυνο, γιατί τα «φέτος» θα είναι πολύ πιο δύσκολα και πολύ πιο ύπουλο.

Ήδη η προσπάθεια διχασμού έχει ξεκινήσει , άλλωστε και η Τροία έπεσε εκ των έσω.

Ραντεβού το Σάββατο στο Θόλος

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια