Ενδιαφέρον και από κινεζικές εταιρείες για τα υδατοδρόμια

Επενδυτικό σχήμα με την συμμετοχή κινεζικών εταιριών και των εταιρειών Hellenic Seaplanes και Petrichor Capital Partners συνάντησαν οι υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017.

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για την υπόθεση των υδατοδρομίων και ανέφεραν ότι το σχήμα που εκπροσωπούν μπορεί να κάνει επενδύσεις έως και 250 εκατομμυρίων ευρώ. Ζήτησαν διευκρινίσεις για το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των υδατοδρομίων και αναφέρθηκαν στο ενδεχόμενο κινήτρων.

Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε συνεργασίες, πάντα στο πλαίσιο της εθνικής νομοθεσίας και των νόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε την προτεραιότητα που δίνει η Ελλάδα στα υδατοδρόμια καθώς και ότι πολύ σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη λειτουργία τους, το οποίο ανοίγει το δρόμο για να εκδίδονται γρήγορα οι προβλεπόμενες άδειες. Σημείωσε ότι τα υδατοδρόμια είναι δημόσιο αγαθό, είναι προς χρήση όλων των ανθρώπων και η ελληνική πολιτεία θέλει συνδέσεις με όλα τα μικρότερα νησιά. Όπως είπε οι διαδικασίες για την λειτουργία τους προχωρούν αποκλειστικώς στο πλαίσιο των κανόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Κουρουμπλής πρότεινε, τέλος, την σύσταση ομάδας εργασίας μεταξύ των αρμοδίων  υπηρεσιών, ώστε να λειτουργήσει υποβοηθητικά στους όποιους ενδιαφερόμενους, μελλοντικούς επενδυτές.

kouroumplis_idatodrom1

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια