Ενεργειακή αναβάθμιση σε πέντε σχολεία της Χίου με 4,62 εκατ. ευρώ

Πέντε σχολικές μονάδες της Χίου αξιολογήθηκαν θετικά και εντάσσονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την ενεργειακή τους αναβάθμιση, με συνολικό προϋπολογισμό 4,62 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τα εξής σχολεία: 2ο γυμνάσιο – λύκειο Χίου, 1ο – 3ο γενικά λύκεια Χίου, δημοτικό σχολείο Νενήτων, δημοτικό σχολείο Πυργίου και 4ο δημοτικό σχολείο Χίου.

Με την ίδια απόφαση της περιφερειάρχη κας Χριστιάνας Καλογήρου, εντάσσονται ακόμα στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης 12 σχολεία της Λέσβου, με προϋπολογισμό 4,53 εκατ. ευρώ, 13 σχολεία της Σάμου, με 2,64 εκατ. ευρώ και 3 σχολεία της Λήμνου, με 730.000 ευρώ.

Ο συνολικός χρόνος υλοποίησης για όλα τα ανωτέρω έργα είναι 6 μήνες από την υπογραφή της κάθε σύμβασης.

Ειδικότερα, οι εργασίες που χρηματοδοτούνται αφορούν:

  • Ενεργειακή θωράκιση της εξωτερικής τοιχοποιίας των κτιρίων.
  • Αντικατάσταση κουφωμάτων.
  • Επισκευή/αντικατάσταση σκεπής.
  • Προμήθεια και τοποθέτηση ενεργειακού εξοπλισμού ψύξης-θέρμανσης.

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά:

«Αξιοποιούμε τις δυνατότητες του ευρωπαϊκού προγράμματος της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για να αναβαθμίσουμε 33 κτίρια σχολικών μονάδων στα νησιά της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Με τα έργα που θα υλοποιηθούν επιτυγχάνεται μείωση του κόστους λειτουργίας των αντίστοιχων σχολείων. Παράλληλα, με σύγχρονο εξοπλισμό βελτιώνουμε τον τρόπο θέρμανσης και ψύξης και παρέχουμε στους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς καλύτερες συνθήκες στους χώρους εκπαίδευσης».

Σχόλια