Ενεργοποίηση νησιωτικού ισοδύναμου ζητά η ΟΕΒΕ

Την ενεργοποίηση της πλατφόρμας του Μεταφορικού Ισοδύναμου, και την απλοποίηση των διαδικασιών πληρωμής, των επιχειρήσεων, ζητά με επιστολή της στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη η ΟΕΒΕ.

Στην επιστολή η ΟΕΒΕ αναφέρει:

“Διανύουμε το δεύτερο εξάμηνο του έτους 2020 ωστόσο η πλατφόρμα του  παραμένει «παγωμένη» για τις επιχειρήσεις .

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου για ακόμη μία φορά έγινε «αποδέκτης» έντονων παραπόνων επαγγελματιών όλων των κλάδων για την αδράνεια του Μεταφορικού Ισοδύναμου καθώς η λειτουργία της πλατφόρμας αποτέλεσε ανάσα για την ήδη επιβαρυμένη οικονομία των νησιωτών επιχειρηματιών. Το Μεταφορικό Ισοδύναμο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με σκοπό τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των νησιών και των αναγκών των νησιωτών για μετακινήσεις, καλύπτοντας μεταφορικό κόστος που για χρόνια επιβαρύνονταν τα νοικοκυριά και οι παραγωγικοί φορείς των νησιών.

Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου ζητάει την έκδοση σχετικής ΚΥΑ για την πρόσκληση υποβολής παραστατικών από τις νησιωτικές μας επιχειρήσεις, καθώς και την απλοποίηση των διαδικασιών αποπληρωμής έτσι ώστε να εκπληρωθεί ο σκοπός της δημιουργίας του που δεν είναι άλλος από την οικονομική ελάφρυνση των νησιωτών!

Η στήριξη των νησιωτικών επιχειρήσεων είναι υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης ειδικά αυτήν την δύσκολη περίοδο ύφεσης που διανύουμε ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας”.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια