Ενίσχυση των δεξιοτήτων των αγροτών, πιλοτικά από τον αμπελοοινικό τομέα

Η ενίσχυση των δεξιοτήτων των αγροτών όλων των νησιών, ξεκινώντας πιλοτικά από τον αμπελοοινικό τομέα, μέσω πλατφόρμας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ήταν το αντικείμενο της συζήτησης στην συνάντηση που είχε σήμερα, Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, η γενική γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου με τον γενικό γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών κ. Λεωνίδα Χριστόπουλο και την γραμματέα αγροτικών φορέων της Ν.Δ. κα Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου.

Επισημάνθηκε, ειδικότερα, ότι είναι σημαντικό για τους νησιώτες αμπελουργούς, οινοποιούς στο σύνολό τους να μπορούν να εκπαιδεύονται πάνω σε νέες καλλιεργητικές και οινοποιητικές τεχνικές, όπως αυτές εξελίσσονται, ώστε να ενδυναμωθεί η τοπική παραγωγή των νησιών με ανταγωνιστικά προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Η εκπαίδευση, που θα επεκτείνεται και σε θέματα branding, προώθησης εξαγωγών και ανάπτυξης οινοτουρισμού, θα γίνει από εξειδικευμένους εκπαιδευτές σε συνεργασία με πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια