Ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου ζήτησε η Χριστάνα Καλογήρου

Το προσφυγικό μεταναστευτικό ήταν το κυρίαρχο θέμα στη συνάντηση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνας Καλογήρου με τον πρέσβη της Γερμανίας στη χώρα μας κ. Jens Plötner ο οποίο βρέθηκε στη Μυτιλήνη.
Η Περιφερειάρχης επανέλαβε την ανάγκη ενίσχυσης των Υπηρεσιών Ασύλου, ώστε η εξέταση των αιτήσεων σε πρώτο και δεύτερο βαθμό να ολοκληρώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αποσυμφόρηση των νησιών. «Δεδομένης της παρατηρήσιμης μεταβολής του αριθμού των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου τον τελευταίο μήνα η ανάγκη αυτή γίνεται περισσότερο επιτακτική», είπε η κα. Καλογήρου.
Ο Γερμανός πρέσβης ενημερώθηκε από την Περιφερειάρχη για τη φετινή τουριστική κίνηση στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δυνατότητες προώθησης των υψηλής ποιότητας παραγόμενων προϊόντων των νησιών στη γερμανική αγορά.
Τέλος, συζήτηση έγινε για θέματα που απασχολούν τους κατοίκους του Βορείου Αιγαίου, όπως είναι η ακτοπλοϊκή και αεροπορική διασύνδεση των νησιών, το υψηλό μεταφορικό κόστος καθώς και η ανεργία, ιδίως των νέων.