ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0

Εννέα εκατ. ευρώ για τον τουρισμό στο Β. Αιγαίο

Εννέα εκατ. ευρώ για τον τουρισμό στο Β. Αιγαίο

Ογδόντα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μεταξύ δε αυτών και αρκετές χιώτικες, περιέχονται στον προσωρινό κατάλογο των δυνητικών δικαιούχων, με συνολικό προϋπολογισμό (δημόσια δαπάνη 9.090.843 ευρώ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η τουριστική ιστοσελίδα tornosnews.gr, πρόκειται για τους δυνητικούς δικαιούχους στην δράση του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών», ο οποίος – για όλη τη χώρα – περιλαμβάνει 1.439 επιλέξιμα επενδυτικά σχέδια, συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού (δημόσια δαπάνη) 79,23 εκατ. ευρώ.

Στις χιώτικες επιχειρήσεις περιλαμβάνονται – μεταξύ άλλων – ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις ενοικιάσεως αυτοκινήτων κ.λπ., όπως φαίνεται στον συνημμένο κατάλογο από τον αύξοντα αριθμό 433 έως και 512 (για όλη την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου).

Το κατώτερο ποσό επιχορηγούμενης δαπάνης ανέρχεται σε 32.770 ευρώ και το ανώτερο σε 150.000 ευρώ.

Οι επιχειρηματίες των επιλέξιμων επενδυτικών σχεδίων που κρίθηκαν επιλαχόντες, πρέπει να υποβάλουν τους φυσικούς τους φακέλους, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ένταξή τους στη δράση.

Ο κατάλογος προέκυψε έπειτα από αξιολόγηση και βαθμολόγηση των 2.553 αιτήσεων που υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων, με συνολικό αιτούμενο προϋπολογισμό 300,9 εκατ. ευρώ.

Δείτε όλα τα ονόματα στον πίνακα εδώ

Μοιραστείτε το:
  • rss