Ενοικιάζουν κτίριο για τον ΕΟΠΥΥ, ενώ είναι άδειο το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ

Σε μισθωμένο κτίριο, στην οδό Κουντουριώτη, εξακολουθούν να στεγάζονται και να λειτουργούν οι διοικητικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ στη Χίο, παρά το γεγονός ότι υπάρχει διαθέσιμος χώρος στο υπερσύγχρονο μέγαρο του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, στην Ράμνης.

Το γεγονός αυτό καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους το Εργατικό Κέντρο Χίου και τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ, ΝΑΤ, Δημοσίου της Χίου, τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο να καταβάλλονται ενοίκια, ενώ «σύμφωνα με την υπάρχουσα αλληλογραφία), υπάρχει η διάθεση παραχώρησης όσων τετραγωνικών μέτρων χρειάζονται, στο κτίριο του ΙΚΑ, προς χρήση από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και ήδη το ΠΕΔΥ καταβάλει το ποσό που του αναλογεί για τα έξοδα συντήρησης, ψύξης και θέρμανσης του κτιρίου».

Επισημαίνεται, επιπλέον, ότι «είναι απαράδεκτο οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ, του ΝΑΤ και του Δημοσίου (λειτουργία γραφείου Μητρώου τ. ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), να πηγαίνουν στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ για την έγκριση των δικαιολογητικών τους από τους ελεγκτές γιατρούς και κατόπιν να είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην οδό Κουντουριώτη για την κατάθεση αυτών (η απόσταση μεταξύ των δύο υπηρεσιών είναι δύο χιλιόμετρα)».

Αναφέρουν, τέλος, ότι το αναφερόμενο κτίριο του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ – χώροι του οποίου παραμένουν κενοί – είναι υπερσύγχρονο, με ανελκυστήρα, αποθηκευτικούς χώρους κ.λπ., ενώ υπάρχει τακτική συγκοινωνία με το κέντρο της πόλης.