Ένταση, συμπλοκές και τραυματισμοί στην ΒΙΑΛ

Τρία άτομα, δύο Σύριοι και ένας Αφγανός, τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χίου, μετά από εκτεταμένα επεισόδια στο hot spot της ΒΙΑΛ, που άρχισαν αργά το βράδυ της Πέμπτης και ετέθησαν υπό έλεγχο περί τη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα προς Παρασκευή, 1η Απριλίου 2016.

Η ένταση που επικρατεί όλο αυτό το διάστημα και έφτανε σε μικροσυγκρούσεις κυρίως μεταξύ Σύριων και Αφγανών, χθες πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να επέμβουν στον χώρο και με την χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης να επιχειρήσουν να ελέγξουν την κατάσταση.

Από τα επεισόδια τραυματίσθηκαν ελαφρά αρκετά άτομα, ενώ δεν γλύτωσαν ούτε οι υποδομές της ΒΙΑΛ και κυρίως σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στο ιατρείο του hot spot.

Όπως και τις προηγούμενες φορές η αιτία που ξέσπασαν τα επεισόδια δεν είναι εμφανής, εικάζεται ότι οφείλεται σε εθνοτικές διαφορές, αλλά και στην ένταση που δημιουργεί η προοπτική επανεισδοχής προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία, με την αναμενόμενη πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας.

Πέραν τούτων, πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη στην ΒΙΑΛ, με δυναμικότητα φιλοξενίας 1100 ατόμων, σήμερα υπάρχουν στον χώρο επισήμως πλέον των 1500 ατόμων, ενώ κατά κάποια άλλη εκδοχή περί τα 1650 άτομα, γεγονός που επιβαρύνει κι άλλο την κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομική διεύθυνση Χίου έχει ζητήσει ενισχύσεις από την Αθήνα για την φύλαξη του hot spot και αναμένεται η άφιξη διμοιρίας ΜΑΤ στο νησί.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια