Εντολή για κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα κατά Μπαρμπαρούση

Με την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διαβίβασε, βάσει του άρθρου 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, στον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής τα πρακτικά της σημερινής, Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, ομιλίας στη Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7» ο κ. Κοντονής δήλωσε πως στο κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της ΧΑ προς την στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων των οποίων τον χαρακτηρισμό θα κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν και κακουργηματικά αδικήματα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε ότι σε περίπτωση κακουργήματος προβλέπεται ακόμη και σύλληψη βουλευτή.

Διαγραφή Μπαρμπαρούση από την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής

Σε μια προφανή προσπάθεια να διασκεδασθούν οι εντυπώσεις από την πρωτοφανή ενέργεια του βουλευτή της Χρυσής Αυγής ο αρχηγός της κ. Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι οι δηλώσεις Μπαρμπαρούση ήταν εκτός γραμμής του κόμματος, ενώ με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση του γνωστοποιεί την απόφασή του, να διαγράψει τον βουλευτή από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια