«Εντολή» Μητσοτάκη στο τέλος της 4ετίας να τελειώσει το αεροδρόμιο Χίου (βίντεο & φωτό)

Με μια σκηνοθετημένη περιήγηση στα καθηλωμένα έργα του αεροδρομίου Χίου ολοκλήρωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης την ολιγόωρη επίσκεψή του στο νησί, σήμερα Παρασκευή 10 Μαΐου 2024.

Ο ίδιος στην πραγματικότητα έκλεισε το μάτι στους εργολάβους να δουλεύουν με τους δικούς τους ρυθμούς, ανεξαρτήτως των συμβατικών προθεσμιών και υποχρεώσεών τους, αφού το μόνο που βρήκε να πει και μάλιστα με συγκαταβατικό τρόπο στον εκπρόσωπο της εταιρείας ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε. ήταν ότι το έργο πρέπει να τελειώσει μέχρι το τέλος της κυβερνητικής τετραετίας! Κι ενώ, σύμφωνα με την σύμβαση, εφέτος το καλοκαίρι έπρεπε να είναι ολοκληρωμένη, τόσο η επέκταση του διαδρόμου προσγειώσεων – απογειώσεων, όσο και το κτίριο του αεροσταθμού.

Στην ερώτηση του πρωθυπουργού ποιό είναι – μετά τις ομολογηθείσες καθυστερήσεις – το νέο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του διαδρόμου η απάντηση του εκπροσώπου της εταιρείας ήταν ασαφής και γενική, καμία αναφορά σε συγκεκριμένο χρονικό σημείο στο μέλλον, οπότε ο κ. Μητσοτάκης με… αφοπλιστικό χαμόγελο έθεσε ως καταληκτική προθεσμία το τέλος της τετραετίας.

Κατά τα λοιπά, στο εργοτάξιο του διαδρόμου τα μηχανήματα από το πρωί ανέβαιναν και κατέβαιναν, ανακάτευαν τα απροσδιόριστης προέλευσης αδρανή υλικά (από τα οποία έχει… ξεμείνει η Χίος), πατούσαν το αμμοχάλικο για να μην σηκώνεται σκόνη, εν ολίγοις μια πλήρως σκηνοθετημένη παράσταση για να έχουν οι κάμερες υλικό από τον «οργασμό εργασιών».